Зима

Зима
Пролет

15 юни 2016 г.

Правителството отпуска още 44 милиона лева за оградата по границата

Средства в размер на 3 млн. лв. се предоставят  за затревяване и осветление на футболни терени във Варна, Русе и Горна Оряховица

Правителството отпуска още пари за оградата по границата с Турция, която е мярка срещу нелегалното влизане на бежанци у нас.

За доизграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с дължина 61 км и за изграждане на прилежащия към този участък полеви път са осигурените допълнителни средства по бюджета на Министерския съвет в размер до 44 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Одобряват се и допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт в размер на 200 000 лв. за нуждите на прокуратурата. Средствата са необходими за закупуване на микробуси, които след осигуряването на подходящо оборудване ще действат като мобилни центрове за разследване.

Средства в размер на 3 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на младежта и спорта за строително-монтажни работи за затревяване и осветление на футболни терени, разпределени на стадион „Тича“ във Варна, градския стадион в Русе и градския стадион в Горна Оряховица. Така в посочените спортни обекти ще бъдат извършени необходимите дейности за привеждането им в съответствие с изискванията за провеждане на спортни прояви.

По бюджета на община Казанлък са разчетени общо 409 630 лв. От тях 384 630 лв. са за довършване на Музея на розата в Казанлък, чието изграждане започна през 2015 г., и 25 000 лв. за подобряване на инфраструктурата на гр. Шипка, което да позволи развитие на условията за туризъм и достъп до уникалните исторически забележителности в региона.

На община Сърница се предоставят допълнително до 90 хил. лв. за придобиване на част от сграда, необходима за нормалното функциониране на най-новата общинска администрация в страната, а по бюджета на община Златарица са разчетени 40 700 лв. за възнаграждения и осигурителни вноски на петима кметски наместници в общинската администрация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар