Зима

Зима
Пролет

15 юни 2016 г.

Евро 2016 през автомобилната призма (галерия)

Забавни изображения на отборите от Евро 2016 и съответните автомобили

В коментарите на сайта Automedia.bg често се водят спорове на тема "коя държава произвежда най-добрите коли". 


В момента обаче света е футбол и спорът е на тема "коя е държавата с най-добрия отбор". Автомобилното издание Carwow намери начин да обедини двете теми, като създаде изображения на футболните отбори и автомобилите, които се произвеждат в съответните страни.

Шаржовете вероятно ще предизвикат спорове и подигравки, но пък са забавни и затова решихме да ви ги представим.

Румъния



Съвсем логично футболният отбор на страната е представен от най-успешния и популярен румънски автомобил - Dacia Duster, която вече успя да си спечели име в цяла Европа. Машината е решена в цветовете на националния флаг на страната, като разполага и немалък тунинг - офроуд окачване и гуми, допълнителни светлини и ролбар.

Франция



Домакините на първенството не са представени от Renault, Citroen или Peugeot. А от новия хиперавтомобил - Chiron. Той се произвежда от Bugatti, която макар собственост на германския концерн VW Group е френска марка, чиято щаб квартира и завод са позиционирани във френския град Молсайм.

Великобритания



Тук изненади няма. Тимът е представен от новия Jaguar F-Type Cabriolet във върховата му версия SVR. Зад волана на колата е капитанът на тима Уейн Рууни.

Северна Ирландия



Отборът на Северна Ирландия е представен от автомобил, който повечето хора приемат за американски. Парична е холивудската продукция "Завръщане в бъдещето", в която DeLorean DMC-12 бе главно действащо лице. Футуристичният за времето си автомобил обаче се произвежда най-напред именно в Северна Ирландия.

Русия



Макар на пазара вече да е новата и модерна Lada Vesta, карикатуристът е избрал машина от времето на соца - Lada 2105, известна в Западна Европа под името Lada Riva. Тя е превърната в състезателен автомобил, със снижено окачване и голям двигател, които вероятно отразяват неподозираните възможности на тима.

Швеция



Шведският Saab фалира, но Volvo не спира да бълва нови продукти. Въпреки това обаче подбраният автомобил е Koenigsegg One:1 - не само най-бързата шведска кола, но и един от най-впечатляващите автомобили изобщо.

Чехия



Skoda е явление на пазара, чиито отлични резултати изненадаха дори собствениците на бранда - германската VW. Тук автомобилът не е сериен, а концепция - Skoda VisionS, с която чешката марка загатна за близкото бъдеще на своите возила.

Испания



На изображението е SEAT Leon Cupra 290 - една от най-бързите в света коли с предно предаване. Именно моделът Leon помогна на SEAT да бъде отново печеливша компания, след като бе изпаднала в сериозна криза.

Италия



Няма по-подходящ автомобил от Ferrari за този тим. Моделът е LaFerrari Spider, а зад волана му е вратарят Джанлуиджи Буфон. Със своя ръст от над 190 см, кабриолетът вероятно е най-подходящата кола за него.

Германия



Тук изборът на редакторите вероятно е бил най-труден. Все пак Германия е дом на множество заслужили автомобилни марки. Изборът обаче е паднал на най-стария бранд - Mercedes-Benz. Моделът е върховият в гамата му - Mercedes-AMG GT R.

Подбраните отбори са само 10, но ние се питаме каква ли кола щеше да представя България, ако тимът ни бе успял да се класира на първенството?

Няма коментари:

Публикуване на коментар