Зима

Зима
Пролет

5 юни 2016 г.

Откриха 82-ма терористи сред охранителите на Евро 2016

Шокиращи новини относно охраната на европейското първенство по футбол изнесе френското издание „Le Point”.

Оказва се, че спецслужбите са открили 82-ма потенциални терористи сред проверените до момента 3500 служители, които са били наети да се грижат за сигурността в градовете-домакини на мачовете.

Шампионата започва на 10 юни, а според предварителните разчети за охраната на надпреварата ще се грижат близо 90 000 полицаи, жандармеристи, пожарникари и частни гардове.

При проверките на охранителите от главна дирекция за вътрешна сигурност (ISB) обаче станало ясно, че 82-ма служители от първите проверени са в специалния списък за наблюдение на хора, заподозрени в участие в терористична група, такива със съмнително поведение или с екстремистки вярвания.

"Такова уникално събитие при изключителни обстоятелства, изисква допълнителни мерки за сигурност", каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Бернар Казеньов. Французите обещаха шампионатът да е напълно защитен от всякакви атаки и опасности.

В Ница например за охрана ще бъдат изразходвани около 1,2 млн. евро, което е половината от бюджета на града, а в него ще се играят 4 мача. За да осигурят отборите пък към всеки от тях ще бъдат прикрепени по 17 полицаи и 2 агенти от тайните служби.

Междувременно пък въпреки уверенията, че черният пазар за билети за двубоите от Евро 2016 ще бъде строго следен, вече се появиха бомбастични оферти за препродажбата им.

Така в момента пропуск за финалния сблъсък на шампионата се предлага за 9000 лири. Билети за срещи от груповата фаза, които по принцип струват 25 евро, вече се продават десетократно по-скъпо./"Новинар"


Няма коментари:

Публикуване на коментар