Зима

Зима
Пролет

19 юни 2016 г.

Как да се справите с „токсичните“ хора, без да загубите ума си

Помогнете им или ги зарежете, но не им позволявайте да отнемат усмивката ви
 
Всички имаме токсични връзки в живота си, които искаме да оправим. 

Няма значение дали става въпрос за половинката, приятели, колеги или роднини, подобни отношения ни изцеждат и влудяват.

Всичко това може да приключи днес! Време е да спрете да толерирате подобно поведение и да помислите за себе си. Но агресията, обидите и виковете няма да помогнат, защото само ще ви накарат да се чувствате по-зле. 


Ето и какво да направите, за да не загубите ума си в процеса:

1. Спокойно им обяснете, че поведението им е неприемливо

Когато някой е „токсичен“ за вас, не можете да му отвърнете със същото и да очаквате, че нещата ще се подобрят. Вместо това поемете дълбоко дъх и му кажете с нотка позитивизъм, че поведението му е неприемливо. По този начин може да му въздействате и то без негативизъм, което е по-добрият вариант за промяна.

2. Не се чувствайте виновни и не ги защитавайте

Когато човек е нещастен, той търси проблема в другите и в себе си. Вие не сте виновни, че човекът срещу вас се държи така с вас. Не се самобичувайте и не го оправдавайте. Приемете, че той е такъв и изберете дали да го оставите в живота си или не.

3. Намерете време да „заредите батериите“

Токсичните хора ви изцеждат за минути. Те вечно се оплакват, мрънкат, критикуват и са изпълнени с негативизъм, който ви напряга и заразява. Затова е необходимо да ограничите времето си с тях и дори да „избягате“, правейки нещо хубаво за себе си, което да ви зареди с позитивизъм и енергия.

4. „Убийте“ ги с позитивизъм

Това може и да не ги промени, но пък няма да им позволи да ви заразят със своя негативизъм. Когато срещу себе си имате токсичен човек, усмихвайте му се, бъдете мили и любезни – това е вашата защита. В началото може би ще го правите насила и ще ви е трудно, но после ще ви стане почти навик.

5. Помогнете им или ги зарежете

Ако държите на този човек, ще искате да го промените и да подобрите отношенията си. Опитайте – с добрина, с позитивизъм, с търпение, усмивки, разговори и т. н. Ако обаче човек не иска да се промени, никой не може да го направи вместо него. Допуснете варианта, че може да се провалите в тази битка и в такъв случай, по-добре да се дистанцирате от въпросната личност, която само трови живота ви и взима без да дава нищо.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар