Зима

Зима
Пролет

27 юни 2016 г.

Дел Боске: Касияс никога не е бил толкова важен за нас, колкото сега

"Едва ли пак ще треснем Италия с четворка"

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске заяви, че капитанът Икер Касияс е по-важен за отбора, откогато и да било.

35-годишният Касияс загуби титулярното си място в състава на "Ла Фурия", след като 13 години поред бе неизменно под рамката на вратата за европейските шампиони.

"Моментната ситуация с Икер прави ролята му в отбора по-важна от всеки друг път досега. Той е мостът между опитните и младите играчи в отбора ни. Той е легенда и това е вън от всякакво съмнение", каза Дел Боске.

Испанският селекционер обаче добави, че не смята да прави промяна на вратата за осминафинала с Италия и ще продължи да залага на Давид де Хеа.

"Хората търсят върху кого да хвърлят вината, но ние се провалихме като колектив. В отбора няма напрежение заради загубата от Хърватия", каза още Дел Боске.

"Едва ли пак ще треснем Италия с четворка"


Висенте дел Боске не очаква повторение на резултата от финала на Евро 2012, когато испанците победиха Италия с 4:0.

Двата отбора се срещат в най-интригуващия осминафинал на европейското първенство във Франция.

"Тогава Италия беше много уморена и ние се възползвахме от това. Не беше онази Италия, която познаваме. Сега те са много по-добри", каза Дел Боске.

"Италия има специален стил на игра, който е изключително ефективен. Много са организирани и трябва да внимаваме. Няма кой знае какви разлики между двата отбора, ще видим на терена кой е по-добър в момента", каза още Дел Боске.

Мачът ще отбележи четвъртият път, в който двата отбора се срещат на последните три европейски първенства и общо шестия. Испания има значително предимство в последните преки двубои, като Италия няма победа срещу този съперник в официален мач от световното първенство през 1994 година, когато печелят с 2:1 на четвъртфиналите. При тази победа настоящият селекционер Антонио Конте е сред титулярите за "Скуадра адзура".

Висенте дел Боске

Няма коментари:

Публикуване на коментар