Зима

Зима
Пролет

9 юни 2016 г.

Борисов: Една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник

"Защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха на свиждане?"
 
"Една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник. Пореден инцидент за паркомясто."
 
Така определи премиерът Бойко Борисов пред журналисти престрелката в Слънчев бряг снощи, предаде Агенция "Фокус".

"Това, което мога да кажа е, че намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках министър Бъчварова, тя сега отива в Бургас, дори отложи пътуването си за Европейския съвет на вътрешните министри", коментира Борисов.

"Единственият въпрос, който имам е защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха – на свиждане ли, на какво ли, не ги знам? Иначе всичко останало като действие е правилно", каза още Борисов.

Премиерът коментира още, че се надява в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници в престрелката.

"Знаете много добре, че задържан убиец много рядко се случва. Ние сме наситили там със сила и средства. Въпреки че сме унищожили материалите, които имат в заведението, съседните камери са иззети, така че се надявам още в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници", заяви Борисов.

От думите му стана ясно още, че таксиметровата компания на дъщерята на Митьо Очите, е била проверявана в началото на месеца.

"С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България, да се очаква толкова добър сезон и някакви махленски биячи да ходят да си решават въпроса... с брадви", разгневи се министър-председателят.

По повод информацията, че престрелката е била заради рекет, той коментира: "Аз разбирам желанието това да се тиражира, но то не е факт в този случай. Кандидат-зетът е влязал в спор със собственика на заведението за парко място".

Той припомни, че преди седмица бяха задържани близо 15 души при акция в Бургас. "Това, което мога да им обещая сега е, че съм изпратил и данъчните наред с всичко полицаи, и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка за целия сезон, който влезе в Слънчев бряг. От сега ги предупреждавам", увери Борисов.

Той изрази надежда, че командироването на толкова много полиция ще "спаси" Слънчев бряг.


Няма коментари:

Публикуване на коментар