Зима

Зима
Пролет

11 юни 2016 г.

Росен Йорданов: Ненаказаното зло винаги се събужда

"Богатите хора от бизнеса и политическия елит ходят с охрана, все едно са колумбийски босове в разгара на нарковойна"


"Ще ви кажа едно - ненаказаното зло винаги се събужда. Не може да си затваряме очите.

 Контактувал съм с Митьо Очите в кабинета на тогавашния шеф на БОП-а през 2005 година. Направих му забележка как е седнал, чакаше все едно да му пуснем телевизора. Няма да се променят подобни хора, това е профилът на един човек, възпитан през тези години. Те искат да бъдат батки. Винаги се стигаше при разследванията до някого при когото то заглъхваше. Дори Пламен Дишков - Кела искаше да ме съди, защото съм му петнил името като експерт. Това е една хроника на много години назад, не само при това или онова управление. Дали е паркомясто или наркомясто, няма значение. Не може толкова години в Бургас да е ясно какво се случва и да не се вземат мерки."

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов (на снимката) в ефира на Нова телевизия.

По думите му има голям интерес към този случай заради наглостта. Тези хора демонстрират власт и сила, каза още той.

"Не знам как изглеждат махленските биячи, но знам как изглеждат бойците, които придружават Митьо Очите. Аз ги видях миналия май, когато в едно заведение влязоха те, а аз се хранех там. Приближиха се до опашката за сандвичи и тя се разцепи на две. Митьо седна царствено на една маса и до него се забиха като пирони двама, а други двама купуваха сандвичи. След малко влезе дамата на Митьо с конвой от трима, имаше и още трима при автомобилите. Тогава си помислих, че трябва да дойдат евродокладчиците. Битов бил конфликтът, казва главният секретар, ами битов е - това е битът в България". 


Това каза журналистката Анна Заркова. По думите й полицаите си обръщат главата, когато видят хора като Очите да ходят с 20 приятели. 

"Единственото обяснение е, че те не знаят на кого ще попаднат и какво ще им се случи след това. Наясно са, че имат протекция от високо", допълни тя.

"Богатите хора от бизнеса и политическия елит ходят с охрана, все едно са колумбийски босове в разгара на нарковойна. Това е имидж, по-мъжествено и по-престижно е", каза Заркова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар