Зима

Зима
Пролет

22 юни 2016 г.

Скандално! Полицай спи на работа и осъди МВР

Той доказа в съда, че никой не му обяснил да не спи по време на работа

Полицай, заснет да спи сладко почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР.

Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения.

Униформеният е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще отнесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор "Охрана на обществения ред" в Асеновград. На 17 септември м.г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил "Опел Астра".

Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30 до 5,28 ч. Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от три месеца за проявената небрежност, пише "Марица".

Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

От текстовете в нея се вижда, че никой дежурен не би могъл да следи трафика, докато дреме, но тъй като Врагов не бил минал изричен инструктаж, съдът решава, че нарушението му не е доказано.

Полицията може да обжалва пред Върховния административен съд.


Няма коментари:

Публикуване на коментар