Зима

Зима
Пролет

22 юни 2016 г.

Безчинствата на циганите – все по-брутални

Красимир Каракачанов: Държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид
 
 "Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин". 

Това се посочва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод нападението над 28-годишния русенец Антон Спасов, който бе пребит от група цигани затова, че им прави забележка да не крадат от градината му.

По думите на лидера на войводите Красимир Каракачанов МВР се е превърнало в "ням съучастник на всеки циганин, престъпващ законите на републиката и по най-силов и вулгарен начин отнемащ достойнството на хора като Антон Спасов от Русе, Борис Спасов от видинското село Черно поле, семейство Стефанови от котелското село Кипилово, Емилия Бузова от Видин и стотици други".

Според него тези българи са пребити и поругани от жители на малцинствата, защото държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид.

"След като народът ти е гласувал доверието си, то ти си длъжен да отстоиш правата му на сигурност и неприкосновеност на личността и собствеността. Отклонението от този ангажимент е гавра с всеки българин, все още останал в родината", допълва Каракачанов, който припомни, че спешното овладяване на битовата престъпност е едно от условията на Патриотичния фронт за подкрепа на правителство.

По думите му трябва да се поеме отговорност, защото държавността в България е поставена на тежко изпитание.

"Ако борбата с контрабандата осигурява финансиране на инфраструктурни проекти, то е време да се намерят силите и волята за гарантиране на реда и сигурността в страната – от жълтите павета в столицата до улиците на най-малкото село", смятат от партията.

ВМРО припомниха отново и седемте мерки, за прилагането на които настоя Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна в началото на месец май. Сред тях са засилване на полицейското присъствие в малките населени места, ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред, възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР, разширяване на обхвата на неизбежната отбраната, завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни и беззащитни хора, бързо производство и премахване на т.нар. малозначително престъпление.

Битият от цигани Антон Спасов

Няма коментари:

Публикуване на коментар