Зима

Зима
Пролет

28 юни 2016 г.

Оядените чичковци от Брюксел остават

Британците си тръгват, победиха лоясалите чиновници над станция „Шуман“

Англичаните били много прост народ. 


Не знаели за какво гласуват, не разбирали какво е Европейски съюз, не знаели, че Брекзит ще им доведе милиарди лири загуби, при това в минутата, в която го напуснаха. 

Много прост народ, ударил жестоко Стария континент и все едно с форцепс разцепен отново до кръв от старите му белези от войните, за които неолиберално бе забравил в последните години.

Изключително тъпа нация, която заби звучен шамар на оялите се и лоясали хиляди бюрократи в Брюксел, които пък от своя страна реагираха очаквано с призив: „Като не искате при нас, омитайте се по-бързо".
 

Глупави бирмингамци и ливърпулци, които само чакат температурите на Слънчака да стигнат 20 градуса, за да оповръщат „европейския" курорт, а после да се приберат по родните места и да почнат да плюят общността, задъхани от абстинентен глад за разредени спиртни напитки. После същият този много глупав народ поизтрезня от собственото си пиянство и помоли за прошка. Е, няма прошка - като толкова не ви изнася, изнасяйте се вие.

Само дето всички знаем, че те като си тръгнат, остават онези по бюрцата и катедрите над бомбардираната метростанция „Шуман" чиновници да лапкат от парите, дето Лондон им е превел още преди години за финансовото добруване на Евросъюза. 


Не за британците трябва да се вайкаме, не за Европа, не за бъдещите отцепници от нея и не за шрапнелите и патрондашите, които ще виснат съвсем скоро на новите представители на сепаратизма (не само в Андора, Испания и Ирландия).

Трябва да вием дружно срещу мазните, осигурени до живот, бели якички в сградите мастодонти в сърцето на Брюксел. На които им е абсолютно все едно Брекзит ли е, Булекзит ли е, Финекзит ли е, Тексит ли е. За тях има значение единствено и само да лапат от еврофондовете и комисионите и лобистките им схеми да вървят - със или без британци.

Омитайте се по-бързо, англичани, уелсци, шотландци и ирландци, както намерите за добре. Защото, ако се върнете, както сте намислили, лоясалите от Брюксел ще са победили. Много ще сте прости, ако го позволите, и ще изглеждате 100 пъти по-тъпи, ако се отметнете от решението си да ударите шамара, който Брюксел заслужава. 


Най-умният шамар.


Христина Добрева,  Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар