Зима

Зима
Пролет

16 юни 2016 г.

Германия – все по-дясна, все по-радикална

Над 10% биха искали Германия да бъде управлявана от фюрер, който да действа със силна ръка в името на всички граждани
 
Радикалните възгледи в германското общество продължават да се популяризират. 

За това свидетелства нарастващото отхвърляне на мюсюлмани, синти, цигани, търсещи убежище и хомосексуалисти, показва изследване на Университета в Лайпциг, цитирано от изданието "Bild".

В десните радикални кръгове, които намират "политическа родина“ при "Алтернатива за Германия“, готовността за насилие нараства.

Над 50 % от участвалите в анкетата признават, че с оглед на големия брой мюсюлмани в Германия, често се чувстват като чужденци в собствената си държава. През 2014 г. подобен отговор са дали 43 % от респондентите, съобщава "Фокус".

Близо половината (49,6 %) участвали в проучването подкрепят забрана за синти и цигани да пребивават в центровете на градовете. По отношение на хомосексуалистите 40,1 % от германците отговарят, че ги възприемат като "отвратителни“. За сравнение през 2011 г. едва 25,3 % от германското общество е гледало по подобен начин на еднополовите двойки сред тях.

Цели 10,6 на сто от респондентите биха искали Германия да бъде управлявана от водач, който да действа със силна ръка в името на всички граждани. Повече от 35 % пък призовават за по-голяма осезаемост на националното чувство.

Позитивен аспект от проучването е, че мнозинството от германците все пак отхвърлят насилието и десния екстремизъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар