Зима

Зима
Пролет

5 юни 2016 г.

Грешки няма

Животът не е за да го изживееш перфектно, а за да го разбереш. Не се стреми да си безгрешен. Не това е целта на занятието.
 
Животът е поредното ти пътуване към себе си. 

Грешките са черешките с костилка. Малко са неудобни в устата, но пък удоволствието от сдъвканата череша си заслужава. Грешките са полезни и ни носят най-голямото богатство. Човек без грешки няма. Всяка грешка е златна мина, която ни прави богати. 

Има обаче едно условие, за да станем богати – да се осъзнаем. Познавам много хора, чиито грешки прозират отвсякъде, но те никога не признават пред себе си, че са сгрешили. Просто, защото не го осъзнават.
 

Някои казват, че животът е труден. Други го раздават нашироко като принцеси и крале. В крайна сметка всички си носим чувалчето с грешките – тежки думи и обиди, клевети, лоши помисли и дела. Зад всяко наше дело стоят поне няколко причини. Ние си знаем кое и защо сме сторили. Не е страшно да сгрешиш, страшното е да не го осъзнаеш.

Грешките са хубаво нещо – облагородяват душата, отварят и нея, и съзнанието, помагат ти да се калиш и да се качиш на следващото стъпало в личностното ти развитие. Човек не се ражда по погрешка. Казват, че на еди кого си не му било тук времето и мястото, заченали го случайно. 


В живота грешки няма. Има действия и бездействия, хора с души на деца и на мъдреци. Според нивото са и грешките.

Не искай да си перфектен, защото никога няма да си. Не се съди прекалено жестоко, защото грешките ти те предпазват от по-големи злини. Опитай се да разбереш уроците в твоя живот, а не ги подминавай. 

Грешки няма, всичко е част от великия урок на живота. Затова и не се опитвам да живея перфектно. И аз греша, страдам, падам, но по-силна ставам.

Моите грешки са моите нови нозе, които ме водят към моето ново, по-добро и светло бъдеще.
 

Грешки няма, има неправилно усвоени уроци. 


 Elen Dejavu

Няма коментари:

Публикуване на коментар