Зима

Зима
Пролет

30 юни 2016 г.

Волен Сидеров: Кунева пак иска да е еврокомисар

"Сега искате да направите едно Гестапо, което да преследва този, който е неудобен."
 
"Законът за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е абсолютно излишен. Хвърля се прах в очите на обществото, за да не се занимава с друго много по-важно нещо."

Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на дебатите в НС за новия антикорупционен закон на Кунева.

„Каква е работата на министъра на образованието да внася закон срещу корупцията? Г-жо Кунева, внесете закон за вероучението в училище. Това е вашата работа. Да се занимавате със закон за корупцията означава, че искате да се харесате на някого. Вие бяхте еврокомисар, вероятно искате пак да станете и сега с този закон подавате заявление", заяви от парламентарната трибуна Сидеров.

Той призна, че много се забавлява, когато от Еврокомисията имат някакви изисквания към България по отношение на корупцията. „Начело на Комисията стои човек, който беше уличен в корупция за милиарди. Става въпрос за този, който никога не е избиран, но е шеф на ЕК. Г-н Юнкер, който се държи като слаб клоун. Същият, като премиер на Люксембург, беше уличен за милиардна корупция", припомни председателят на националистите.

„Бившият френски президент Жак Ширак, когато беше на балотаж срещу Жан-Мари льо Пен през 2002 г., излезе с лозунг: „По-добре мошеник, отколкото льо Пен". Откъде точно ни размахват пръст заради корупцията? От най-корумпираните кътчета на света! Защото тези държави, които ги сочите за развити, са образец за корупция. Точно тези в ЕС и САЩ, където е най-грандиозната корупция", заяви Сидеров и припомни колко скандали имаше с донорства за президенти.
 

"Сега искате да направите едно Гестапо, което да преследва този, който е неудобен. Направете го. Смятате, че ще бъдете вечно на власт. Нищо не е вечно, освен Господ. Вие ще бъдете на власт известно време, после ще паднете. А това Гестапо няма ли да се обърне срещу вас? Начело на това Гестапо кой ще застане? Някой, който вероятно ще иска да разчиства лични сметки", обясни на депутатите Сидеров. 

"Нима вярвате в независимостта на правораздавателните органи в България? Ако вярвате, значи сте наивници. Ако смятате, че със закон се бори корупция, народът е казал „книжка кола не кара". Със закон не може да се бори корупция. Освен това, в България корупцията е на по-ниски нива, отколкото в държавите, които сочите за пример", обърна се председателят на АТАКА към управляващите.

Той се възмути, че като подмандатна и колониална територия винаги трябва да бъдем сочени за лоши, корумпирани. „Защото към нас има двойни стандарти. Защото ЕС изсипва милиарди в недемократична, антихристиянска, антиевропейска Турция, а за България - нула. Защото в България здравната система е такава, че ако не отидеш да си платиш на ръка, ще умреш. И каква корупция точно ще преборите? Трябва да се промени колониалната система, защото почти всеки полицай е корумпиран, по улиците се стрелят полицаи с полицаи, защото са, и гангстери, и полицаи", подчерта Сидеров, повдигайки темата за престрелката в София преди дни.

„В момента България се е превърнала в бойно поле на апаши и стражари, които са едновременно, и едното, и другото, а вие искате отидете в Брюксел и да кажете, че сте прокарали закон срещу корупцията", продължи народният представител.

„Хубаво, направете си вашия актив, г-жо Кунева, вероятно ще ви вземат пак, може и в борд на някоя банка, както бяхте преди време. Апропо, тази банка нямаше ли интереси в една атомна електроцентрала в Румъния, заради което бяха затворени нашите блокове на АЕЦ „Козлодуй" и вие бяхте активен участник в това затваряне? Противозаконно, с лъжа, с измама", обърна се Сидеров към Кунева.

Тук председателстващият на НС се опита да го прекъсне, но Сидеров продължи: „Имаме конфликт на интереси. Човек с конфликт на интереси предлага закон срещу конфликта на интереси. Ако искате да конфискувате незаконно имущество, започнете от имотите на Плевнелиев. На Халкидики има огромни резиденции. На Черноморското крайбрежие, също", призова лидерът на АТАКА.

Той смята, че в момента има предостатъчно органи, които може да се проверяват, санкционират. „Не ви трябва ново Гестапо. Трябва ви заявление за нова служба в Еврокомисията. Това го разбираме и ще ви изпратим пак там с бяла кърпичка на гарата, но не използвайте парламента, за да си правите личната кариера", каза Сидеров на Меглена Кунева.

Той я посъветва още, ако търси корупция, да изгони фирмата, която изнася българското злато срещу 1% концесионна такса. „Изгонете я от България. Изгонете ЕРП-тата, за които има топ от всякакви нарушения", призова още националистът.

В заключение Сидеров бе категоричен, че Кунева, като министър на образованието, ако предложи Закон за вероучението, АТАКА ще го подкрепи. „Защото децата, ако не учат християнската религия, след това за тях ще е все едно кое е добро, кое лошо. Тогава вече няма как да ги превръщаш в некорумпирани, защото те са израснали без морално-етична система", допълни Сидеров.




ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар