Зима

Зима
Пролет

2 юли 2016 г.

Британски ужас от Слънчака

Още две години туристите от Острова ще се мъчат с нашите крадливи проститутки.

Седнали, значи, в посолството на Обединеното кралство и написали “съвети към пътуващите” британци в България.

Да ти настръхне косата от ужас! Имало, казват, “съществена опасност от тероризъм” срещу поданиците на Нейно величество. Тя можела по всяко време и място да се отприщи и туристите трябвало да са извънредно бдителни. Не че положението не е напрегнато в глобален мащаб, ама някак на фона на терора в Англия нашият малко бледнее. Онзи Джон Джихадиста, дето режеше глави, печалноизвестен още като Черният бийтълс, май не беше българин “Пазете се от джебчии - предупреждават - особено на оживени места, в автобуси, влакове и претъпкани улици.”

Тук британецът изпада в шок, къде е виждал той в Лондон джебчии! Е, случва се от време на време някой да изпищи, че му няма портфейла в “Хародс”, ама то е, понеже българските крадли вършеят там. Англичанин в чужд джоб не бърка, ръката ще му изсъхне!

Слънчев бряг се набива в тия съвети като особен трън в очите на посолството, все него споменават: обирите по хотелски стаи се били увеличили, да се пазят ценностите в сейф, да не се ходи по тъмни улички и паркинги, да се заключват врати, прозорци, пари да се обменят само в чейнджбюра и в банки.

Прави са, вярно, че на Слънчака в летния сезон се пипа усилено, ама да се чуди човек защо тогава и в хотелите на Обединеното кралство са инсталирали сейфове? Да не би и по техните стаи да се случва камериерки да шетат из личните вещи на гостите? Не, освен ако камиерирката не е по случайност българка, такова безобразие не е възможно в почтена държава, иначе английските дипломати нямаше да предупреждават сънародниците си да бъдат нащрек на Съни бийч.

И за жриците на нощта дават ценни съвети, много опасни били, в амбасадата получили сигнали за преджобване, ограбване и нападения над британци от проститутки и техните сводници.

Нечувано! Туристите от Острова такова нахалство не са виждали никога. От друга страна, проститутките ни са предимно от Пазарджик и Сливен, а в Лондон, където са далеч по-космополитни в социално отношение, е страшен микс, юнайтед коларс, дето се вика, плюс нашите от Пазарджик и Сливен. Как не им свикнаха на мурафетите толкова години!

Ако някой си мисли, че пред лондонските клубове охранителите са добри, възпитани момчета все от сой, жестоко се лъже. Същите са като тук, отредите на Митьо Очите даже леко може да се позасрамят, понеже английските момчета се случва направо на улицата да пердашат.

Българското посолство във Великобритания къде дреме, е въпросът, защо не предупреждава развей туристите ни за опасностите, дебнещи зад всеки ъгъл във владенията на Елизабет Втора? Ако не ни кажат, откъде ще знаем да се пазим от лявото движение? Че то там всеки миг те връхлита кола на улицата.

Цял свят кара вдясно, те наопаки! И защо, след като колите са ги измислили германци, а не британци? Едно от историческите обяснения за това крайно опасно несъответствие е, че през Средновековието благородниците яздели отляво, така им било по-лесно да си извадят сабите, ако се наложи. Явно откакто е зарязал конете, британският драйвър не се е променил особено.

И от храните им няма кой да ни предупреди да се пазим. Те разправят, че ядели само най-отбрани полезни продукти, но като дойдат в България, почват да викат: “Такива сладки розови домати никога не бях ял.” Как бе? Нали при вас е най-вкусно и безопасно?

И ние трябва да сме особено бдителни в тяхната столица към някои съвременни явления, дето тук ги нямаме. Изисква се например изключителна политическа коректност към новите кореняци лондончани, които се разхождат с бурки и чалми, все едно са си в Персийския залив. Пред “Роял плаза” бял човек с ливрея паркира бенлитата на индийците и това изобщо не е смешно!

А жените им! Българските проститутки могат само да люпят семки пред почерпените, разголени, агресивни и пищни моми англичанки, които се изсипват нощем от пъбовете и налитат на спретнати чужденци.

В съветите за пътуващите наши сънародници трябва изрично да се посочи, че минаването през Сохо в хепи ауъра носи неизвестно количество рискове. Там след работно време юпитата, цветът на британската нация, се търкалят пияни-заляни по тротоарите, свят да ти се завие направо.

В България трудовото население поне се напива в почтени квартални капанчета, по тротоарите рядко се замръква. Хубавото е, че посолството успокоява гражданите на Великобритания, че процедурата по излизането от ЕС няма да е внезапно явление, а ще се проточи две години, така че няма нужда да се изнасят от Черноморието като подпалени. Даже и другото лято пак могат да си дойдат и да си прекаляват с алкохола в чудовищни размери, както си правят от памтивека.

Имат достатъчно време да се страхуват в Слънчев бряг и из другите български ризорти, да засилят мерките срещу въпиещите опасности, които крие посещението в нашата китна държава. Е, понеже сами си се нареферендиха, след две години ще им трябват визи, на опашки ще се редят. Не за друго, а понеже са екстремна нация.





Диляна Ценова, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар