Зима

Зима
Пролет

2 юли 2016 г.

Андрей Бобровский: Целта ни е мир на всички славянски народи. Мир, без агресия и конфликти

"Ако има хора, които са против славянския свят и мира, навярно са безумци."
 
Това каза Андрей Бобровский, предводителят на "Нощните вълци", на пресконференцията организирана в Руския културно-информационен Център.

Над 100 журналисти дойдоха да зададат своите въпроси и да си направят снимки с руските рокери.

България е една от 13-сетте европейски държави, през която преминава мотошествието Славянски мир, като на финала в Словения се очаква да се съберат над 1000 рокери.

"Целта ни е мир на всички славянски народи. Мир, без агресия и конфликти. Нашият символ върху знамето ни е дървото липа, а неговите клони са славянските народи и това което ни обединява е именно славянският мир. А мирът е съюз. На някои хора не им е удобно да има такъв съюз, защото тогава славянските народи ще са силни, независими. Ето затова се опитват да ни разделят и да ни скарат с различни методи. Опитват се да счупят това дърво, но само от славянските народи зависи дали ще позволим да ни пречупят, да ни изкоренят"- добави Бобровский.

Той обясни, че не преследват никакви политически акции и цели и че искат сближаване на славянските народи, не искат войни. И провокиран от журналистически въпрос, допълни, че това което се е случило в Донбас, много го натъжава, че никога не е участвал в никакви военни действия, но ако не дай Боже някога му се налага да се бие, за да защити дома, семейството си и децата си, няма да избяга, а ще ще бие. При тези негови думи, залата избухна в аплодисменти и положителни възгласи.

Бобровский обясни, че нито веднъж по пътя си не са срещнали хора, които с нещо да ги огорчат и наранят. Напротив, навсякъде са ги посрещали с хляб и сол. Разбрали са за някакви протести, но не са ги видели с очите си и няма как да ги коментират.

По повод това, че ги наричат "Нощните вълци на Путин", Андрей сподели, че главата на Русия е идвал на едно-единствено тяхно мото-шоу преди години в Севастопол. Тогава го е видял за първи и последен път. Но разбира се, няма нищо против да ги наричат така, даже се гордеят, защото "Путин е държавник, който мисли за народа си, той е лидер в истинския смисъл на думата. Много мои приятели руснаци живееха в чужбина и след кризата в Европа, се прибраха, не можеха да повярват каква чистота, ред и хармоничен живот е настанал в Русия. Това е заслуга изцяло на Путин."

Бобровский разкри и с какво се финансират тези преходи. "Всеки от нас има собствен бизнес, моят е строителен. Сами, със собствени средства финансираме тези преходи. Участваме и по грантови програми, и ако ни одобрят, получаваме допълнителни средства, но много пъти и не ни одобряват. Затова разчитаме на парите от нашия бизнес."


"Ние изминаваме 6000 км. на моторите си, нямаме връзка с нашите семейства, с децата си, пътуваме в дъжд, в горещини. Нали сами разбирате, че човек за никакви пари няма да тръгне, ако не обича това, което прави, ако не го чувства със сърцето си", допълни той.

И по повод провокациите, че пътуват с американски мотори Харли Дейвидсън, той покани всички да видят какви са моторите им. "Уважавам Харли, но те не са мотори за път, не са устойчиви, най-железните мотори, които биха издържали всички тези хиляди километри са японските - и се казват Хонда".

Клубът "Нощни вълци" е създаден по време на управлението на Борис Елцин, през 1989-та година. Имат устав, в който изрично се забраняват хулигански действия, бандитизъм, наркомания, педерастия. "Нощни вълци" подкрепят финансово и морално ветераните от войната, военните и децата от домовете, като за тях всяка година организират новогодишни пищни тържества с украсяване на елха.

Директорът на Историческия музей Божидар Димитров дари "Нощните вълци" с икона на канонизирания Хан Тервел. Посланието на иконата бе така да пазят Славянския мир, както през 716-та година хан Тервел е разгромил 200 000 арабска армия и е спасил Европа от нашествието на мюсюлманите.




ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар