Зима

Зима
Пролет

2 юли 2016 г.

Открийте разликите с Орешарски

Когато ГЕРБ най-после си тръгне от властта, всичко ще трябва да се изгражда наново.
 
За мандат и половина елитните кадровици на Борисов - с Цветан Цветанов най-отпред - успяха да разстелят "дългата скамейка" в почти всяка институция.

Колкото по-удобен, некомпетентен и без професионална алтернатива е някой, толкова за по-подходящ е смятан. И обратното - ако е най-професионален сред номинираните, независим и порядъчен - представете си макроикономиста Георги Ганев - то той не става. Ганев не попадна в новия състав на КЗК, който управляващите най-после благоволиха да изберат. За сметка на това своето място в една от най-важните комисии, регулиращи бизнеса намериха "роднини", "милиционери" и хора със съмнителни обвързаности.


Разбира се, Ганев не беше допуснат, за да не стига до гражданското общество мисията на политкомисарите в КЗК. Защото не е за казване.

Под външен натиск една-две институции се сдобиха с професионални лидери (БНБ, ДКЕВР), които за всеки случай бяха подпрени с по един "цветан" и един депесар в екипа - да не стават грешки. Извън малкото изключения, с всяко следващо назначение ГЕРБ демонстрира, че целта не е да създаде нормална среда за бизнеса. Не. Целта е да бъде контролиран, прихващан и "облаган" всеки паричен поток или независим бизнес.

За всички кадрови грехове на ГЕРБ, неизменен съучастник в парламента е ДПС. В други думи, разликите с кабинета Орешарски стават все по-малко.

 Новият състав на КЗК беше избран от парламента в сряда


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар