Зима

Зима
Пролет

28 юли 2016 г.

Игуаин предаде любовта, но сега сърцата на "бианконерите" туптят ускорено

Мечтата за Шампионска лига се оказа по-силна от всичко

Феновете на Наполи имат една любима песен за Диего Марадона: "О, майко, майко, майко, знаеш ли защо сърцето ми трепери? Видях Марадона, видях Марадона. Сега съм влюбен".

Тифозите я изпяха отново след последния мач от миналия сезон, но с лека корекция. Името на Марадона беше заменено с това на Гонсало Игуаин. Беше лесно да се разбере защо. Игуаин просто заби хеттрик на Фрозиноне и по този начин направи нещо, което никой друг не е успявал. Дори и Марадона. Подобри рекорда за най-много голове за един сезон. Той се разписа 36 пъти и надмина Гунар Нордал от 1950 година, когато той завършва кампанията с 35 попадения на сметката си. Гонсало им отвърна: "Който не скача, е ювентинец" и още повече плени сърцата на привържениците на небесносините.

Игуаин направи още нещо, което Марадона не стори. Остави Наполи за друг италиански отбор. През 1990 г. Диего беше помолен от Силвио Берлускони да премине в Милан. №10 се съгласи да се срещне с бъдещия премиер на Италия. Беше му предложена годишна заплата, която се равнява на днешните 5,2 млн. евро. Но Марадона каза на Берлускони: "Не мога да предам феновете на Наполи". Берлускони не се изненада, но имаше различна гледна точка за пропадналия трансфер. "Почти подписах с Марадона, който беше капитан на Наполи. Но аз не купувам капитаните на други клубове", заяви тогава той.

Сега обаче Игуаин се премести в Ювентус за рекордните за Италия 90 млн. евро и сделката ще има трайни последствия. В Неапол горят тениски с негово име, хвърлят ги в тоалетната, той разби сърцето на целия град. Имаше протести по време на първата тренировка за новия сезон, а говорителят на стадиона се опита да успокои тифозите с думите: "От време на време се влюбваме в някого, който просто не иска да бъде обичан". И това е същността на въпроса. Игуаин не търси обич, слава или богатство. Той копнее за титли в Италия и Европа. От дълго време Юве търсеше изявен голаджия, с когото да покори Шампионска лига и за това трансферът е перфектен за двете страни.

Серия "А" вече изглежда предрешена. През миналия сезон торинци завършиха с девет точки пред Наполи. И при положение, че за първи път в историята си започнаха кампанията с две загуби. А сега взе голямата звезда на южняците. Юве вече има своя плодовит №9, какъвто безспорно е Игуаин. За последно футболист на "бианконерите" стана голмайстор на Серия "А" през сезон 2007/08, когато легендата Алесандро Дел Пиеро се разписа 21 пъти. Целта на Юве не е само вътрешно господство. Отборът иска да завладее Европа. Ръководството е сигурно, че с Игуаин тази цел е постижима и се спря на него, защото той е един от тримата най-добри нападатели на планетата. И нямаше как да бъде привлечен някого измежду Роберт Левандовски или Луис Суарес.

"Черно-белите" вече имат най-добрата защита в света, загуба на Пол Погба ще се усети, но французинът може да бъде заменен. Освен това, Юве вече взе нов халф от световна класа – Миралем Пянич, и за първи път тимът има прекрасен изпълнител на фаулове след Андреа Пирло. В атака до Игуаин е детето с поглед на убиец Пауло Дибала и Ювентус вече може да съперничи с Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен. Сега сърцата на "черно-белите" тифози туптят ускорено, защото бленуваната от 20 години Шампионска лига вече изглежда реална цел.

Трансферът на Игуаин пък ще докара верижна реакция на пазара, тъй като Наполи ще търси качествен заместник, като голямата цел е капитанът на Интер Мауро Икарди. 


Берлускони не купува капитани на други отбори, но с голмайстора на "нерадзурите", южняците ще затворят малка част от отворената рана, нанесена със замах от "старата госпожа".
 
Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар