Зима

Зима
Пролет

21 юли 2016 г.

Абе, Тодорова, мийте ги тия котета!

Истинска пасмина от безполезни идиоти, икономически нерентабилни и работещи за всеки друг, но не и за държавата...
 
Една лелка с шармантно провиснала блузка от пясъчна коприна, очилца с гъзарски рамки и агресивно веещи се червени букли, незнайно как озовала се на длъжността директор на Горското стопанство в Габрово, извади вчера афоризма на месеца. 

„Внимавай да не настъпиш котето", размаха кривия си чиновнически пръст попрецъфтялата дама в лицето на свой служител - лесничей, позволил си да... си свърши работата, като сигнализира за незаконна сеч.

Не, грешка. Това не е лафът на месеца, това е лафът на живота на държавния служител. Все да внимава да не настъпи мяукащия, рошав интерес на силния на деня и да продължи да си клати разширените вени и хемороидния задник на стола, където някой братовчед/бивш любовник/грижовен чичо/комшия на калкан го е уредил. Отгледали сме цяла социална прослойка силно некомпетентни, по пионерски верни, селски честолюбиви и ганьовски неморални чиновници, чиновнички и чиновничета, които колят и бесят в де що има дирекция, агенция, ведомство, отдел и стая от Пътното в Силистра до полицията в Левуново. 


Истинска пасмина от безполезни идиоти, икономически нерентабилни и работещи за всеки друг, но не и за държавата, чиито интереси би трябвало да пазят.

Заради подобни нищожества, само че не в евтини тайландски ризки, а в костюми на „Дзеня" за по 2000 евро, Великобритания напусна Европейския съюз. За да не храни дебелосерковците от раздутата до пръсване евроадминистрация с огромните им заплати и безобразните представителни средства, които използват само за да държат моливите, с които чертаят общото ни бъдеще на картата на континента.
 

Нали знаете кое му е кофтито да правиш купон у дома си? Че ако вземе да ти писне, няма как да си тръгнеш. Такова е положението и с чиновническата сган в България - нетърпима е, ама няма къде да излезем като англичаните, защото ни е влязла вкъщи.

Сигурно помните вица за Иванчо, който казал на другарката Петрова, че й мирише п*тката. Тя се оплакала на директора. Босът обаче бил хитрец и знаел, че таткото на палавника е инспектор в Министерство на образованието. И по тази причина соломоновски се обърнал към учителката: „Ами, мийте ги тия п*тки бе, Петрова!".

Та така, скъпа Тодорова и скъпи тодоровчета, мийте ги тия котета, защото не само че са настъпени, ами май са умрели. И са се вмирисали като п*тки. 


Или като честта и достойнството на държавния служител.



Евгени Чертовенски,  Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар