Зима

Зима
Пролет

11 юли 2016 г.

От Москвич до Хот Род

Моделът е базиран на съветския Москвич 400 и разполага с двигател BMW
 
Превръщане на стара кола в уникален спортен автомобил - това е честа практика в САЩ. 

Днес обаче представяме един хот род от Русия, на който биха завидели дори оттатък океана. Моделът е базиран на съветския Москвич 400 и разполага с двигател BMW.

Конструирането на този автомобил е станало по обичайната рецепта - колата е открита в забравен гараж, като е била покрита с дълбока ръжда. Преобразяването е започнало с възстановяване на рамата, на купето и на салона. След това покривът е свален по-ниско, поставено е ново окачване, както и екстри от 21 век.

Сред модерните системи са дискови спирачки, сервоуправление, спортна изпускателна система, LED светлини и не на последно място - мощен двигател. Той е 6-цилиндров на BMW, но не се съобщава каква е мощността му.

От снимките се вижда, че основен типичен за хот род автомобилите екстериор съветският Москвич е получил и напълно нов интериор. Той е модерен, изцяло покрит с кожа, като разполага с електрически седалки, допълнителна изолация, климатик, аудиосистема, специално създадена централна конзола, уреди на арматурното табло от BMW и др.

Собственикът на колата не разкрива каква сума е погълнала доработката. Хвали се обаче, че уникалният Москвич вече е спечелил няколко отличия от специализирани изложения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар