Пролет

Пролет

10 юли 2016 г.

Измислените предизвикателства на НАТО

Повишеното внимание към Русия от страна на НАТО е опит да се оправдае някак си съществуването на алианса
 
НАТО знае, че вече не е необходима и използва Русия, за да оправдае съществуването си, коментира руският печат завършилата във Варшава среща на високо равнище на алианса, цитиран от Dnes.bg.

Северноатлантическият алианс предпочита да се занимава с измислени предизвикателства, вместо с реални като тероризма, коментира на страниците на вестник "Известия" председателят на комисията по международните въпроси на Държавната дума Алексей Пушков. Експерти са на мнение, че повишеното внимание към Русия от страна на НАТО е опит да се оправдае някак си съществуването на алианса, който изчерпа полезността си след края на Студената война, пише вестникът в статия, озаглавена "Хибридните страхове на НАТО".

Според Пушков щом на срещата американският президент е наблегнал на задачата за борба с ИД, значи това де факто е признание, че НАТО досега е направила нищо за тази заплаха и се бори не с реални за евроатлантическата общност заплахи, а с измислени. 


"Така наречената руска агресия е измислена заплаха. Русия не заплашва нито една страна членка на НАТО, а опитите да се обясни ситуацията в Украйна с действията на Русия - това вече са опити да се създаде изкуствена заплаха."

По думите на Пушков странно е и това, че Обама поставя като задача пред една военно-политическа организация да бъдат преодолени последиците от Брекзита, които засягат общия пазар, свободното движение на работна ръка, миграционната политика.

"Известия" цитира и мнението на експерта Сергей Михайлов, който казва, че никой не разбира какво точно значи хибридна заплаха, а терминът е измислен от американците, за да се осмисли съществуването на НАТО. На САЩ това им е необходимо, за да утвърдят господството си в Европа. 


И батальоните, за които се говори, не представляват "нищо от военна гледна точка. Всъщност западните политици не мислят сериозно за военен конфликт с Русия. Това е символичен, пропаганден жест", казва експертът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар