Зима

Зима
Пролет

17 юли 2016 г.

Надежда Нейнски: Заповядаха ми да мълча! И то в такъв момент! За да ме дискредитират!

"Никой от посланиците не смее да гъкне. Всеки дреме в посолството си и предпочита да не работи, за да не си навлече гнева на Митов"

"Външно министерство ми забрани да говоря", това обясни пред Епицентър.бг посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски.

Успяхме да говорим обстойно с г-жа Нейнски, за да разберем къде е проблемът около  нейното изчезване по време на метежа в Турция, който в България се развихря все повече.

Още в началото на драматичните събития в Турция външният министър Даниел Митов се обадил с "императивен тон" в посолството ни и буквално забранил на г-жа Нейнски да дава каквито и да е изявления. "По никакъв повод!", гласяла устната му заповед.

 Мотивът му бил - да се съобщава само "канализирана информация", което е абсурдно във века на интернет и социалните мрежи.

"За мен е ясно, че щом мълчи посланикът, значи има проблем, но проблемът не е в мен. За съжаление реално аз плащам цената за това", заяви г-жа Нейнски.

Тя допуска, че скандалът цели да бъде дискредитирана, защото такава заповед реално спъва работата й като посланик на терен.

Надежда Нейнски спазва субординацията във Външно министерство и не се обадила още на премиера Борисов, за да не го "занимава с кухненските истории" на едно ведомство, в което страхът от министъра е сковал дипломатите.

 Според източници на Епицентър.бг  Даниел Митов много се дразнел от публичните и медийни изяви на посланик Нейнски и всячески й пречел да реализира инициативите си.

"Никой от посланиците не смее да гъкне. Всеки дреме в посолството си и предпочита да не работи, за да не си навлече гнева на Митов", разказаха хора от дипломацията.

"За мен името ми е най-важно, знам как се работи в такива моменти, но не ми позволиха", казва с дълбоко разочарование г-жа Нейнски.


Няма коментари:

Публикуване на коментар