Зима

Зима
Пролет

16 август 2016 г.

Ритуално и непринудено ГЕРБ изведе своя кандидат-президент пред електората

Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ загатнаха премиерът Борисов и заместникът му в ръководството на партията Цветан Цветанов.
 
Това обявиха политически анализатори пред „Труд“. 

Причината – двамата последователно се появиха в компанията на зам.-шефката на Еврокомисията Кристалина Георгиева.

Първо Георгиева зае централно място в посещението на министър-председателя в Троянския манастир.

„Радвам се, че на днешния празник Успение Богородично с еврокомисаря и финансовия министър посетихме Троянския ставропигиален манастир. Щастлив съм от това, което видях, поздравявам отговорните свещеници, участвали в осъществените ремонти и реставрации“, написа Борисов във фейсбук.
 

След това пътищата на Георгиева и министър-председателя се разделиха – той отпътува за Ловеч, а тя се върна в София. В столицата в църквата „Св. София“ я очакваше зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов.

Двамата станаха кръстници на дъщерята на пожарникаря Тихомир Ненов и съпругата му Антония.
 

„Пожелавам на малката красавица да е много здрава и много успешна във всичко, с което се захване!“, написа също в социалната мрежа Георгиева.

Цветан Цветанов пък публикува снимки как сменя памперса на бебето, а под фотосите разясни: „Запознахме се с Тихомир и тогавашната му приятелка след завръщането му от гасенето на големите пожари в Русия, а съдбата ни срещна и след това в с. Бисер. През 2012 г. заедно с Кристалина кумувахме на сватбата на младото семейство.“

Дончев с намек още в четвъртък: Тя е познатият за света човек

В кандидат-президентската кампания ГЕРБ ще заложи на познат за света в политика – това обяви още в четвъртък в ефира на телевизия България Он Еър вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него номинацията трябва да е утвърдено име, а не началник на военен щаб, какъвто е генерал Румен Радев, който има големи шансове да стане общ кандидат на БСП и АБВ.

Според политическите анализатори най-утвърдените имена пред света, с които разполага управляващата партия, са Бойко Борисов и Кристалина Георгиева. Премиерът вече заяви, че няма намерение да се включва в надпреварата за „Дондуков“ 2, и така фаворит става Георгиева.

В партията вече са наясно с името

В редиците на ГЕРБ са наясно с името на кандидата за президент. Това се разбра от думите на зам.-председателя на формацията Цветан Цветанов.

„Името вече го имаме. Но не смятаме, че сега е удачно да бъде обявено“, каза Цветанов. Той се аргументира, че сега е най-важно правителството да може да работи спокойно. Заместникът на Борисов за пореден път обяви, че кандидат-президентската двойка ще бъде ясна през септември.

Източници на „Труд“ от парламентарната група на ГЕРБ обаче разкриха, че името на Кристалина Георгиева е дошло на дневен ред, след като премиерът Борисов каза колко напрегната е обстановката в света.

Преди две седмици министър-председателят заяви, че след критичните ситуации в Европа (терористичните атаки във Франция и неуспешният опит за преврат в Турция) се е отказал от двама потенциални кандидати.

„Те имат добри качества, но може да не се справят в кризисна ситуация“, обясни Борисов.
Георгиева пък била доказала, че владее положението дори в най-напрегнатите моменти, обясниха хора от ПГ на ГЕРБ пред вестника. Като пример за това те дадоха ресора й в предишната Еврокомисия, който беше „Хуманитарна помощ и реакция при кризи“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар