Зима

Зима
Пролет

29 август 2016 г.

Джордж Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

Пет милиарда евро са предоставени от организациите на Джордж Сорос на НПО, агенти, средства за масова информация, политици и други

От 1979 г. мрежата от фондации OSF (Open Society Foundation – фондация „Отворено общество“, бел. прев.) на 86-годишния американски „инвеститор“, унгарски евреин Джордж Сорос с истинско име György Schwartz (който явно инвестира основно в сриването на световния законов ред) е предоставила повече от пет милиарда евро на огромно количество различни организации с напълно различни една от друга дейности, разкрива DC Leaks.

Някои от тях са достигнали до проф. Янис Карас и до отговарящия за връзките с обществеността на Министерския съвет Матеос Цимицакис, до 6 гръцки сайта, до 6 гръцки вестника, до телевизионни канали и радиостанции и т.н., с цел да осигурят поддръжка за украинския преврат и да насочат общественото мнение срещу Русия и в полза на Украйна.

Спонсор на гръцките средства за масова информация е бил европейският клон на OSF, организацията “Policy Association for Open Society” (PASOS) със седалище в Прага, която съдейства за отваряне на границите и за премахване на визите. Сред нейните източници на финансиране присъстват впечатляващи имена: Европейската комисия, НАТО, EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – Изпълнителна агенция за образование и аудиовизуални средства и култура), UNDEF (The United Nations Democracy Fund – Фонд за демокрация на ООН), NED (National Endowment for Democracy – Национална фондация за насърчаване на демокрацията) и др.

Фондациите на Дж. Сорос от САЩ и от различни европейски държави (Германия, Франция, Испания, Белгия, Португалия и Италия) създават, още от 2005 г. European Programme for Integration and Emigration (EPIM) – „Европейска програма за интеграция и миграция“.

Според Шийна Маклоглин, служител на Сорос, основна цел на EPIM e финансирането на неправителствени организации (НПО), които да осигуряват помощ за политически бежанци и икономически мигранти без документи, както и да насърчават интеграцията, социалното вграждане (достъп до здравни грижи и образование) и равноправното третиране на мигрантите, които искат убежище.

Сред целите на „големите спонсори“ на EPIM са също и въпроси, свързани с упражняването на влияние върху законодателните органи на ЕС в полза на мигрантите, връзките с обществеността, както и различни „специални програми“ като например правна помощ и развитие на капацитета.

Повече от 450 организации от 45 държави, които са непряко свързани с проблемите на миграцията, участват в сложната мрежа на EPIM, която не само финансира тези организации, но и често ги приема в седалището си в Брюксел, където се уреждат и семинарите по съответните теми.

Едновременно с това EPIM провежда големи рекламни кампании, влияе върху средствата за масова информация на страни като Гърция, изключва от рекламния пазар медии, които не споделят вижданията на Дж. Сорос, и подкрепя икономически чрез предоставяне на реклами (чрез сътрудничещи му банки, корпорации и т.н.) медиите, които се обявяват в подкрепа на позициите на финансиста!

Според документа от DC Leaks, публикувани от pronews.gr, трябва да се провежда борба с всякакви средства срещу патриотични и национални („националистически“ според Дж. Сорос) движения в Европа и същите да бъдат неутрализирани с цел да не могат да се противопоставят срещу:

1) Осигуряването на сумата от 15 000 евро за всеки мигрант заедно със съответните социални придобивки;

2) Упражняването на европейски, а не национален контрол върху границите (както се случва в момента на източните гръцки граници);

3) Премахването на законовите разлики между гражданите на съответните държави и бежанците, икономическите мигранти и т.н., както и на възможността държавите да защитават сами границите си;

4) Европейско-турския план Меркел-Ердоган за справяне с „бежанската криза“, който е продукт на вижданията на European Stabillity Initiative (ESI) – организация, финансирана от Дж. Сорос! Директор на (ESI) е Гералд Кнаус, съветник на германската канцлерка по мигрантските въпроси.


Има ли някакво съмнение как Гърция отвори границите си и се напълни с мюсюлмански мигранти?

Само за една конкретна дейност приложеният по-долу документ споменава финансиране в размер на 500 000 евро от фондацията на Сорос!

Сред шестимата най-сериозни от общо 150 бенефициенти на фондация „Отворено общество“ за периода 2005-2009 г. са организациите „Media Development Loan Fund“ (15.69 млн долара), „Drug Policy Alliance“ (12.5 млн долара), „Tides Foundation“ (11.4 млн долара), „American Civil Liberties Union Foundation“ (10.98 млн долара), „The Alliance for Climate Protection“ (10 млн долара), „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe“ (8.52 млн долара).

Сред организациите, които се финансират направо от OSF, тъй като работят за премахване на националните граници, за разграждането на националните политики спрямо мигрантите, и за предоставянето на права и придобивки за незаконните мигранти, се включват също: National Immigration Forum, American Immigration Council, Immigrant Legal Resource Center, Casa de Maryland, National Immigration Law Center, Migration Policy Institute, Immigration Policy Center и др.

Пари на Сорос са достигнали и до про-мигрантски групи като British Future, която се зае с борбата срещу Британската партия на независимостта на Н. Фарадж, както и до подобни организации в страни от бивша Югославия и в бившите съветски републики по време на „цветните революции“ в Сърбия, Грузия и Украйна.

Именно украинският президент Петро Порошенко даде на Дж. Сорос Медала на Свободата заради оказаната от него помощ срещу Русия, според примера на Франко Тучман от Хърватия, който през 1996 г. благодари публично на Сорос за подкрепата, осигурена от него във войната със Сърбия.

Джордж Сорос

 Петрос Анастасиу, pronews.gr, превод от гръцки и английски: доц. Герасим Петрински, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар