Зима

Зима
Пролет

29 август 2016 г.

Плевнелиев връчи орден "Стара планина" на руския посланик Юрий Исаков

"Това отличие е ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия."

Президентът Росен Плевнелиев връчи орден "Стара планина" първа степен на руския посланик Юрий Исаков преди отпътуването му от България. 

Росен Плевнелиев благодари на Юрий Исаков за положените от него активни усилия за насърчаване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни и народи. 

„През годините на своя мандат в България, посланик Юрий Исаков положи усилия да съхрани позитивния дневен ред и конструктивния дух на работа в областите от взаимен интерес. По този начин контактите в търговско-икономическата сфера, социалната политика, образованието, науката и културата бяха задълбочени и допринесоха за запазване на традиционно добрите и приятелски отношения между българския и руския народ“, подчерта в изказването си президентът.


"Това отличие е признание както за неговите усилия и професионални качества, така и ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и желанието за неговото развитие и задълбочаване", заяви българският президент.

От своя страна Юрий Исаков изтъкна дългогодишните традиции на добри отношения между София и Москва и определи 8-те години начело на руската дипломатическа мисия в страната ни като най-хубавите в живота си. 


"Всичко в съвкупност направи тези осем години най-хубавите в моя живот, трудни, но хубави. Разбира се, не всичко, което беше замислено, беше осъществено. Мисля, че всички добре разбираме, че живеем в сложен, нееднопланов свят. Не винаги можем да направим нещата, така както ни се иска, но ако ми простите нескромността - виждам заслугата си за това, че аз наистина, както казват руснаците, на амбразурата заставах, за да не допусна като минимум нито ерозия, нито деградация на нашите отношения", каза Юрий Исаков.

Преди две седмици руският президент Владимир Путин определи за нов посланик у нас Анатолий Макаров, който е оглавявал във външното министерство в Москва департамента за работа със сънародниците зад граница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар