Зима

Зима
Пролет

23 август 2016 г.

Глобиха командос, разкрил факти за убийството на Бин Ладен

Мат Бисонете ще плати $6,6 млн. за нарушаване на споразумения за конфиденциалност

Федерален съд в САЩ реши бившият командос от специалните части на американските военноморски сили, "тюлените", написал книга за ролята си в операцията, при която беше убит Осама бин Ладен, да заплати на американската държава над 6,6 милиона долара за нарушаване на споразумения за конфиденциалност и публикуване на информация без разрешение от Пентагона.

Мат Бисонете, който написа книгата "No Easy Day" ("Един нелек ден") под псевдонима Марк Оуен, ще предостави на американската държава всички приходи и хонорари, получени от книгата или други права за филмиране на съдържанието й.

Постъпленията вече надхвърлят 6,6 млн. долара. Той има на разположение четири години да изплати основната част от сумата.

Ще трябва да заплати и 100 000 долара, получени от презентации, които е правил въз основа на данни, за чието разгласяване не е разполагал с позволение от Пентагона.

Излизането на книгата стана причина за разследване на министерството на правосъдието в САЩ, като бе заявено и че тя съдържа класифицирана информация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар