Зима

Зима
Пролет

11 август 2016 г.

И мен върнете в Турция!

Да се знае кой ме съди.

Държавата България върна на Турция турския гражданин Абдуллах Буюк, за да бъде съден в Турция, като гюленист.

Какво го чака човека не знам. Аз знам, че ако у нас така продължаваме, по-добре е и мен да пратите в Турция. И ред други хора да пратите в Турция. Защото един Буюк ще си има проблеми само с един Ердоган. А аз имам проблеми с десетина човека, които просто натискат българския съд да ми се затвори устата. Да не работя. Да внимавам какво пиша. Да емигрирам и да си живея живота в държава с повече свободи.

Защо да не е Турция? Върнете ме и мен в Турция.
 

БХК не даде нито вопъл, нито стон за бизнесмена Буюк. Защитниците на човешките права нямат време за такива дреболии. Те са заети да съдят Карбовски за дискриминация.

Това прави Маргарита Илиева от БХК, като адвокат. С парите от нейната организация съди хора като мен, Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки, и ред други. Пратете ни всички в Турция, че да се свършва. Защото този кверулантен тормоз продължава вече с години.


Същата Маргарита Илиева какво мисли за връщането на бизнесмена Буюк - ние не знаeм. Тя е заета с това, че Карбовски е нарушил нечии граждански права. Защо наистина не ме върнете в Турция, там, където човек е толкова голям, колкото са големи враговете му.

Правозащитникът на гей-гордостите, Радослав Стоянов, няма да ви е много познат. Но и той е от БХК, и той съди Карбовски, и други хора за дискриминация. Същият не успя да ме осъди в Комисията по защита от дискриминация.

Затова днес ме съди чрез гражданско дело. За хиляди левове.


Същият днес мълчи за Буюк.

Техният шеф Кънев също мълчи.

Какво направихте за Буюк? Нищо ли? Да, защото Буюк е враг на Ердоган, а Карбовски е враг на демокрацията. Доколкото разбирам Ердоган и демокрацията често могат да се окажат едно и също нещо.

Дали наистина няма да е по-добре да ме върнете в Турция, а?

Там враговете на демокрацията поне ги финансират. Тук финансират самата демокрация.


Този човек е Чавдар Вълев от Карнобат. Също ме съди, но като по чудо не е от БХК, а е от ГЕРБ. Обиден е за някаква Фейсбук класация, наречена МЕСТНИ ИЗРОДИ. Иска ми 25 хиляди лева, доколкото си спомням класацията му е повлияла зле и е започнал да се напикава нощем. Дано не съм прав.

Отбележете - всичко това, за което ме съдят се е случило в Интернет. Защото във вестник няма да може да се случи. Защото мрежата е последният рубеж на свободното слово.


За да изредя част от тези, които ме съдят - накрая трябва да спомена с уважение и бившите си продуценти от Телеман. Те ме съдят по договор от 250 лева, в който има неустойка към 200 хиляди евра.

Да, подписах такъв договор, защото получих уверения, че и техният договор с Нова ТВ съдържа реципрочни неустойки.
Вярвам в българския съд.

Каквото и да е ставало, досега не съм осъждан цели 25 години работа. Но става все по-зле. И времето, парите, тормозът и излишността на тези съдебни упражнения не могат да се върнат.

Да, това е тормоз - когато всички те съдят за граждански права и дискриминация, а оставиха един човек на границата в ръцете на политическите му врагове.

Успех, другарю Буюк. Скоро, ако така продължава може да се видим. 

На Балканите човек явно трябва да избира между БХК и Ердоган. Или по-скоро - изборът е един и същ.

Но смея ли аз да изкажа предположение?

Може би, докато пиша, трябва да имам адвокат.

Натам отиват нещата.


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар