Зима

Зима
Пролет

24 август 2016 г.

Дженифър Лорънс отново е най-скъпоплатената актриса в класацията на сп. "Forbes"

Дамите в топ 10 на класацията са спечелили общо 205 млн. долара за година
 
За втора поредна година Дженифър Лорънс е начело на класацията на списание "Forbes" за най-печелившите актриси в света. 

За периода от юни 2015 до юни 2016 г. тя е получила общо 46 млн. долара преди облагане с данъци и такси. Приходите й са с 11.5% по-малко в сравнение с предходните 12 месеца, но въпреки това тя остава далеч пред втората в подреждането – Мелиса Маккарти, чиито постъпления за годината са 33 млн. долара.

Основната част от получената от Лорънс (на снимката) сума е дял от боксофис печалбата на излязлата по екраните през ноември 2015 г. последна част от филмовата поредица "Игрите на глада" – "Сойка-присмехулка – част II", както и от авансово изплатен хонорар за новия й филм Passengers, чиято премиера предстои през декември. Актрисата, която на 15 август навърши 26 години, е най-младата в топ 10, но приходите й са почти една четвърт от общите постъпления на дамите в челната десетка – 205 млн. долара.

Най-значителен ръст на възнаграждението си за годината отчита заемащата второто място Маккарти. Приходите й за изминалите 12 месеца са с 10 млн. повече в сравнение с миналогодишното класиране. Основната част от общата сума от 33 млн. долара идва от участието й в римейка на "Ловци на духове".

На трето място остава Скарлет Йохансон с 25 млн. долара, което е близо 30% по-малко спрямо предната година, съобщава Capital.bg.

Скарлет Йохансон

Една трета от дамите в челната десетка са представителки на страни извън САЩ, отбелязват авторите от Forbes. За втора поредна година в класацията попада китайката Фан Бингбинг, а Чарлийз Терон, която е наполовина южноафриканка, се завръща в подреждането за първи път от 2013 г. насам. 

Единственото ново име в топ 10 е индийката Диипика Падуконе. Макар и да получава много по-малки хонорари за участията си, тя компенсира с различни рекламни договори – тактика, прилагана от много от колежките й от Холивуд. 

Емблематичен пример в това отношение е звездата от "Приятели" Дженифър Анистън, чиито договори с компании като Emirates Airlines, Smartwater, Aveeno и Living Proof й носят съществена част от общите й приходи от 21 млн. долара за годината, посочват авторите на класацията.
 Мелиса Маккарти

Няма коментари:

Публикуване на коментар