Зима

Зима
Пролет

29 септември 2016 г.

Руска медия "обогати" Б.Б. с едни 50 "милки" в зелено, ще я съди ли премиерът

Инструкциите в телевиденията да се разсейват за скандала не променят нищо...
 
Истерията около скандала "Бокова-Кристалина" и смълчаните телевидения поприкриха ИСТИНСКИЯ МЕГАСКАНДАЛ - десетки руски медии цитираха публикация на "Московский монитор", в която се твърди, че банкери са дали възможност на българския премиер да "натопи човката" с едни 50 млн долари.

Видни медийни конспиролози се опитаха да пласират хипотезата, че атаката е синхронизирана с очакваното оттегляне на подкрепата за Ирина Бокова, тъй като датата на публикацията съвпада с изслушването. Няма да се заяждаме с часовата разлика. Да се доверим на "очакванията".

И така - ще съди ли премиерът Бойко Борисов руското издание? Ердоган поиска повдигането на обвинение срещу немски комик, рискувайки да стане за смях. Посочен като заподозрян за "топене на човката" с едни 50 "милки" е премиерът на България, а не Бойко Борисов като частно лице.

Инструкциите в телевиденията да се разсейват за скандала не променят нищо. Ако Борисов се сниши и си затрае, ще го ударят пак в същите телевидения, когато му дойде времето. И пак ще го принудят да подаде оставка - баш когато не му е времето, за него, де. Дори няма да има нужда от "спонтанни" протести.

Дискредитирането ще го принуди да подаде оставка. Активните медийни мероприятия по-често стартират в информационни платформи "на втора и трета позиция", за да не е на ачика Поръчителят. Ако Путин искаше да прасне "Бойко" показно СЕГА, щеше да нареди на Песков - "Вижте там с Толстой и Кисельов".

И Бойко Борисов щеше да бъде "сготвен алангле". Очевидно играта в момента не е такава. Става дума за "обработка в движение". Контролирането на пазарно-образуващите медии не променя нищо. Интернет се взриви. Едва ли има политически активен българин, който да не коментира "топенето на човката".

Бойко Борисов няма полезен ход - премълчаването не решава нищо, вкарването в обяснителен режим е кофти упражнение, търсенето на правата по съдебен ред е логична реакция, но крие рискове заради "нюансите на текста".

"Съвпаденията" също не са в полза на Бойко Борисов. Разговорът му с Владимир Путин е ден след публикацията. Това прави възможни и допустими всякакви спекулации - колкото може да се "докаже", че са си говорили за Кристалина Георгиева, толкова може да се отрече, че не са обсъдили "онази сделка". Запис ли ще приложат...

Колкото пъти "Бойко" се заиграе с "Милен" и "Дидо", толкова пъти го набутват в тежки скандали и му се налага да плаши с оставка. Или направо да я подава. Кроят му шапката и за близостта със "Сашо" и "Орлин". Сетне защо се разтоварвал "Вова" от "стари приятели". 


Борисов да си избира - като Ердоган ли да действа, или да пунтира Путин.

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар