Зима

Зима
Пролет

25 септември 2016 г.

Ерик Рубин: България трябва да поддържа своите отношения с Русия

Според посланика мисията по общата охрана на въздушното ни пространство с изтребители от ВВС на САЩ е била много успешна

"Русия е най-голямата държава в света, не е далеч от България. Имате дълбоки исторически връзки. Представата, че не могат да се поддържат отношения с Русия, е нелепа. От друга страна, идеята, че не може да имате добри отношения с Русия, ако имате добри отношения с Европейския съюз или НАТО, в които членувате, със съюзници като Съединените щати, също е грешна. Мисля си, че правилният курс е да се опитвате да имате добри отношения с всички, но също да показвате ясно, че България е член на Европейския съюз и НАТО и това е демократичният избор на българския народ", каза пред бТВ посланикът на САЩ у нас.

Той коментира и съвместната охрана на небето ни заедно с изтребители от ВВС на САЩ, която продължи една седмица.

Според Рубин мисията по общата охрана на въздушното ни пространство е била много успешна.

"Под никаква форма тя не може да бъде свързвана със зависимост, а точно обратното", категоричен е дипломатът, който подчерта, че в случая става дума за израз на партньорство.

Той се спря и на американските инвестиции в страната ни. През последните три години над един милиард лева са влезли в България като директни американски инвестиции в сферите на земеделието, електрониката, високи технологии, развойната дейност от големи американски компании.

"Очевидно обаче това не е достатъчно. Искаме цифрата да достигне до един милиард долара и ние работим сериозно за нови инвестиции", подчерта US посланикът.



Няма коментари:

Публикуване на коментар