Зима

Зима
Пролет

20 септември 2016 г.

Кой плаща, когато завладява?!

...И тутакси скачат патрЕоти - врещят колко били ядосани. Че и премиерът много се ядосал на "този руски депутат с глупостите, които говори"...
 
"Хич да не сме част от Европейския съюз, ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи.", заявява премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, научаваме от видеозапис, качен в профила му във Фейсбук.

Верно не са ни купували. Само са ни завладявали - има няма през половината време са ни владели. Това османско "присъствие", византийско, татарско. И никой не си плащал, ти да видиш. Възмутително.

Руснаците и те са ни окупирали, след като са ни освободили - и на тях сме си плащали. В злато. Сетне Чичко Ленин опростил остатъка от окупационния дълг. Сега искат те да си плащат - ние не щем.

Ние сме плащали на владетелите - джизие, девширме. Османците не са плащали. Византийците не са плащали. Господарите не плащат - вземат.

Руснакът Пьотр Толстой излиза с оферта, че руснаците били навити да купят цялата "остатъчна" от олигарсите, пардон за югопрепратката, България.

И тутакси скачат патрЕоти - врещят колко били ядосани. Че и премиерът много се ядосал на "този руски депутат с глупостите, които говори". Борисов говори само "умности" - 1300 години сме били "удържали".

Верно ли, Борисов? По твое време не пишеше ли в учебниците за "турско робство", за "византийско робство"? Колко години трябва да извадиш от "удържането". Верно, че не са ни купили поробената родина - ние ме си плащали.

Точно като сега - за реактори, за гьолове, за олигарси, за продажна и алчна власт. Че и с руснаците така - те ще ни купуват, ние ще си плащаме. Пьотр Толстой огласи очеизвадното и патрЕотите се правят на "обидени".

Колко да са "обидени" - колкото двамата депутати, които реднали седем питания към много ядосания премиер. Седмото е "бисер" безподобен.

"7. Не смятате ли, че скандалното изказване на Пьотр Толстой обижда всички български граждани, като уронва националното ни достойнство и засяга държавния ни суверенитет и не е ли редно да му бъде забранено да посещава Република България?"

Какви хора?! Искат да забраняват на честния руски купувач да посещава "остатъчната" от олигарсите България - по банков път ще трябва да ни превежда лихвите, които сега плащаме, за да ни изкупи "евтината държава на скъпите олигарси".

"Достатъчно ме ядоса този руски депутат с глупостите, които говори.", колко сме впечатлени от ядосания премиер. Защо ли не го чухме да се ядосва за изгорелия "Тютюнев град" в Пловдив?

Защо не се ядоса за погубването на дареното на Отечеството от Големия Българин Димитър Петров Кудев-Кудоглу министър-председателят Бойко Борисов?!

Руснакът, който много ядосал премиера, иска да купи "цялата" България - истински благодетел, демек и за изгорелия "Тютюнев град" иска да плаща. Одма да се обади на кмета Иван Тотев.

Не чухме Бойко Борисов да му иска оставката на пловдивския кмет, поне да редне, че му е ядосан. Поне малко - ню-ню. Обаче на потенциалния руски купувач много се ядосал. Толкова, че говори "умности" за българската история.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар