Зима

Зима
Пролет

9 септември 2016 г.

Легенда на "Реал" Мадрид откри спортна школа във Видин

Емилио Бутрагеньо: Футболът обединява хората. Това са ценностите на "Реал"
 
Фондация "Реал Мадрид" откри школа във Видин, а лично за началото в крайдунавския град пристигна легендата на "кралския клуб" Емилио Бутрагеньо.

Спортното училище за социална интеграция на Фондация "Реал Мадрид" бе открито на стадион "Георги Бенковски" в град Видин.

Със старта на проекта, България ще стане част от стотиците школи на Фондация "Реал Мадрид" в целия свят, които имат за цел да интегрират деца в неравностойно положение и чрез футбол и да им бъдат създадени по-добри условия за развитие в бъдеще.

Над 90 деца ще тренират в школата за момичета и момчета в неравностойно положение. В продължение на три години обучени от "Реал" български треньори ще учат децата на футбол и на социална интеграция.

"От тях се очаква да изпълняват основните принципи - дисциплина, ангажимент, усилие. В училище трябва да имате добри оценки," заръча Бутрагеньо. "Сигурен съм, че тук ще се радвате на много успехи."

„Фондацията е от 1998 година. Целта е да си близо до онези, които се нуждаят, а именно децата в неравностойно положение.

Футболът обединява хората. Това са ценностите на "Реал". Нашият клуб изисква 100 процента уважение към всички - към приятели, съперници, съдия, семейство. Изискваме подкрепа към съотборниците. Целта е формиране на децата като личности", добави настоящият шеф на връзки с обществеността в кралския клуб. 

"Реал" Мадрид реализира подобни 400 проекта в 72 държави от цял свят с над 40 000 деца. Хлапетата тренират безплатно, осигурена им е екипировка, като всички останали разходи също се поемат от испанския гранд.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар