Зима

Зима
Пролет

27 септември 2016 г.

"Безбог" спечели най-много награди "Златна Роза"

"Безбог" бе и един от петте филма, показани за пръв път пред българска публика
 
34-ото издание на кинофестивала “Златна роза” завърши във Варна. 

Жури начело с Камен Калев определи филма “Безбог” за безспорен фаворит в кинофорума. 

Големият приз “Златна роза” за най-добър пълнометражен филм бе присъден на лентата “Безбог” на Ралица Петрова, която грабна и наградата за режисьор. 

"Безбог" бе и един от петте филма, показани за пръв път пред българска публика по време на фестивала. Филмът вече пожъна сериозен фестивален успех с наградата "Златен леопард" и награда за главна женска роля от фестивала в Локарно, както и специална награда на журито и приз за най-добра актриса в Сараево.

Изпълнителката на главната роля Ирена Иванова отнесе “Златна роза” за женска роля. 

Колегата ѝ от филма Иван Налбантов си подели приза за най-добра мъжка роля “Златната роза” с Димитър Николов за филма “Христо”. 

Наградата за най-добър сценарий бе присъдена на Кристина Грозева, Петър Вълчанов и Дечо Таралежков за филма “Слава”, за операторско майсторство - Крум Родригес за филмите “Безбог” и “Слава”. 

“Златна роза” за най-добър късометражен филм бе присъдена на филма “Куче” на режисьора Владимир Петев. 

Мнението на публиката бе по-различно от журито и наградата отнесе единствената комедийна лента в кинофестивала - “Летовници”.
 

Журито реши да присъди и извънредна специална награда на композитора Божидар Петков за музиката му във филма "Спомен за страха" и за изключителното му цялостно творчество. 
 Ралица Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар