Зима

Зима
Пролет

8 септември 2016 г.

Татяна Дончева: Нашият противник не са другите кандидати, а проблемите в държавата

Татяна Дончева официално обяви, че се включва в президентската битка с Минчо Спасов.

Двойката ще бъде издигната от коалиция между нейната партия "Движение 21" и НДСВ, като те ще бъдат издигнати от Инициативен комитет, начело с царската ексдепутатка и бивша зам.-шефка на НС проф. Камелия Касабова.
 

В комитета влизат оперната прима Александрина Милчева, юристът проф. Снежана Начева, балерината Милена Симеонова, кинорежисьорите Малина Петрова и проф. Иван Ничев, президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, бившият футболен треньор на националните Пламен Марков, режисьора Борис Панкин и много други.

"С Минчо сме извоювали някак си правото да не бъдем мразени от народа, след като след излизането ни от парламента продължаваме да водим политическа дейност. Това е извоювано от нас отношение, най-вече с принципност и воюване за каузи", обясни Дончева.

"Няма да ни сбъркате с други кандидати. Не сме дежурните участници в партийни схеми, не сме съсловни кандидати, нито посочени от партийни лидери. Нашият противник не са другите кандидати, а проблемите в държавата", обясни Дончева, цитирана от "24 часа".

Като национални приоритети тя обяви, че ще налага образованието и културата.

"Ще наложим "Винету" като задължителна книга в 7 клас", пошегува се Минчо Спасов.

Двойката настоя, че ще налага социален минимум за всеки гражданин, който да включва минималния доход за нормален живот и пакет от социални услуги.

"Не е нормално да има порцион за кучета в приютите, за бежанците в лагера и за затворниците в затвора, а за нормалния човек на няма нещо, към което държавата да се стреми. Това, което позволява на човека да се чувства човек, спокоен и да чувства държавата свой дом", обясни Татяна Дончева.

По думите й президентът не може да бъде ляв или десен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар