Зима

Зима
Пролет

8 септември 2016 г.

Шест жестоки начина, по които изневярата му ви се отразява

„Раните” от изневярата не минават за дни или седмици и последиците за наранения човек са по-силни, отколкото дори той си дава сметка
 
Открили сте, че любимият ви ви изневерява. Представяте си го как се смее, целува, гушка и прави любов с някоя друга. 

Вечерта той се прибира, лъже в лицето ви и ви кара са се чувствате като глупачка.

Изпитвате ярост, шок, срам, тъга и желание да му отмъстите… Това са нормални реакции. По-дразнещото е, че всички край вас ви повтарят „Забрави го”, „Продължи напред”, сякаш това е много лесно.

За съжаление, „раните” от изневярата не минават за дни или седмици и последиците за наранения човек са по-силни, отколкото дори той си дава сметка. 


Ето и колко жестоко се отразява изневярата ви следващите месеци, а в някои отношения и години наред:

1. Интимната ви връзка става обществена тема


Това, което е било между двама ви изведнъж се превръща в горещата тема измежду роднините и приятелите ви. Животът ви у дома сякаш е изложен на показ, и дори да е коментиран от близки хора, усещането пак не е никак приятно.

2. Вдигате гарда

Щом най-близкият ви човек ви е предал по такъв начин, какво остава за останалите? Имате чувството, че всеки следващ ще го направи и това ви кара да бъдете дистанцирана, потайна и скептична в отношенията си не само с всеки следващ мъж, а дори с познатите си.

3. Самочувствието ви е сериозно афектирано


Започвате да се обвинявате, че не сте „достатъчна” за един мъж и това води до лична неудовлетвореност, понижена самооценка, депресия, която се лекува много бавно.

4. Чувствате се като страничен наблюдател


Каквото и да ви каже той, няма как да знаете дали е пълната истина. Вече бившият ви и новата му любима са наясно с всички детайли покрай аферата си, а вие знаете само това, което сте открили и което те са ви казали. Липсата на информация може да ви гложди дълго време и да остави горчилка у вас.

5. Изневярата ограбва миналото ви

След като сте се сдобили с рога от човек, който обичате и на когото сте вярвали, започвате да подозирате, че всеки от мъжете в живота ви, ви е мамил. Това убива хубавите спомени и ви изпълва с недоверие към любовта, връзките и бъдещето.

6. Чувствате се употребена и застрашена

Чувството да знаеш, че си правил секс с човек, който малко преди това е бил с друга жена, е ужасно. Не само това, но има възможност той да е застрашил и здравето ви, тъй като има сексуални контакти и с други.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар