Зима

Зима
Пролет

24 октомври 2016 г.

Alfa Romeo Giulia спечели първа награда за дизайн

Италианският седан е победител в конкурса EuroCarBody 2016

Новата Alfa Romeo Giulia спечели първо място в престижния конкурс за дизайн EuroCarBody 2016. 


Надпреварата се организира от организацията Automotive Circle International, като се провежда за 18-и път. В журито влизат експерти не само по дизайн, но и специалисти по материалите и процесите на производство.

В крайна сметка Alfa Romeo Giulia събра 39,64 точки от общо 50 възможни. Италианският седан успя да изпревари голям брой сериозни конкуренти, борещи се запървото място - Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq и Peugeot 3008.

Според представители на журито Giulia печели не само благодарение на външния вид, но и на конструкцията на каросерията, съчетаваща лекота и твърдост. В нея сe залага най-вече на ултралеки материали, включващи карбонови нишки и алуминий.

Техническите решения, използвани за колата, са и позволили да получи максималната оценка за безопасност при тестовете на EuroNCAP – 5 звезди. А резултатът за защита на възрастните пасажери – 98%, е най-високият в историята на организацията.

Премиерата на Alfa Romeo Giulia се състоя през лятото на 2015 г. Моделът получи модификация с 2,9-литров V6 с 510 к.с., разработен от Ferrari. 


Седанът вече стъпи на пазара в Европа, където цените му стартират от 35 000 евро.


Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар