Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2016 г.

Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ

Бойко Борисов обясни, че като юрист, като парламентарист, Цачева познава цялото законодателство
 
Кандидатът за президент на ГЕРБ е Цецка Цачева. За вицепрезидент партията издига вицеадмирал Пламен Милушев.

Това обявиха от партията по време на официалното представяне на номинациите си за президентската битка. Така бе сложена точка на продължилото няколко месеца чудене кой ще е кандидатът на Борисов.

Цецка Цачева бе обявена от лидера на партията Бойко Борисов.

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията. Крайно време е да имаме майка на нацията", каза лидерът на ГЕРБ след дълго изказване.

Борисов обясни, че като юрист, като парламентарист, Цачева познава цялото законодателство.

"В това отношение не виждам кой е по-подготвен", каза Борисов и допълни, че ако накара Цачева да кара самолет, тя ще успее де го направи.

Кандидат за вицепрезидент ще е депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на военноморските сили ген. Пламен Манушев. Борисов обясни избора на генерала с това, че ще подпомага Цачева във военната сфера, където тя единствено не е подготвена.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път разкритикува разпоредбата в Конституцията, която изисква президентът да е безпартиен.

"Тази двойка, която излъчим, вечерта след изборите трябва да заяви, че не е от нас. Това не е ли лицемерие? За един час трябва да каже - вече не съм от вас, вече съм ваш опонент", възмути се той.

Борисов припомни, че всеки президент го е казвал, но попита съмнявал ли се е някой, че Първанов е бил от БСП, Стоянов от СДС или Плевнелиев от ГЕРБ. Той призна, че ще му е трудно да се лиши от Цачева и напомни, че тя е от основателите на партията.

"Всички сме честни и почтени и сме направили много за държавата, това е видимо", настоя лидерът на ГЕРБ.

Той призова всички активисти на ГЕРБ да работят здраво за двойката на управляващите.

На официалното представяне в НДК присъстваха лидерът на ГЕРБ и заместникът му Цветан Цветанов, членовете на Изпълнителната комисия на партията, депутатите, общинските и областните координатори на партията от цялата страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар