Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2016 г.

За „моралистите“ чалгата е виновна за абсолютно всичко

Много по-лесно е да се обвинява един стил за упадъка на поколенията, а не самото възпитание вкъщи
 
„Проблемът на България не е в чалгата, а във вас интелектуалците, които се продадохте и я предадохте! Не заради нас, певиците, а заради такива като вас хората напуснаха родината!“

В последните години да си моралист се охарактеризира с това да плюеш по чалгата. Не само по музиката, но най-вече по визията.

На всички ни прави впечатление, че ходещите копия на фолк звезди са млади и даже малки момичета, а това засилва неодобрителното цъкане с език.

Но кого копират те всъщност?

Макар у нас непрекъснато да се говори, че представителките на поп фолк жанра упражняват най-древната професия, певицата Дебора реши да докаже, че това не е така.

Тя отказа интересно предложение за VIP компаньонка, което щеше да ѝ осигури ежемесечен хонорар от 40 000 евро, собствен апартамент и личен шофьор от заможен арабски шейх.

"Историята е много шантава. Преди години бях с мои приятели в Монако и отидохме на дискотека. Там видях един самотен човек, който не знам дали е шейх и какъв е, беше облечен като такъв с чаршаф. Цяла вечер имаше момичета около него и това правеше впечатление", разказа изпълнителката пред Нова тв.

Няколко месеца след като брюнетката се прибрала у нас, неочаквано я потърсили от името на непознатия господин. Той се оказал синът на шейха на Катар и имал голям интерес към нея. Нашенката обаче трябвало да се премести в Монако, Лондон или Женева. Певицата отказала, тъй като предпочита да развива музикалната си кариера.

Изпълнителката признава, че многократно е получавала неприлични закачки от заможни господа, но това било най-солидното финансово предложение.

Освен това често получавала съобщения от непознати мъже за секс за една нощ, но никога не се е съгласявала да продава тялото си.

В крайна сметка за „моралистите“ чалгата е виновна за абсолютно всичко, случващо се из нашите ширини.

Типичен пример е отношението на съквартирантите във VIP Brother към певицата Емануела. Следящите предаването със сигурност за забелязали постоянните нападки срещу поп фолк звездата. Скъпите й съквартиранти се опитват да я унижат по всевъзможен начин.

Чалгата не е явление само в България, тя е явление в почти всички балкански държави. Но може би е много по-лесно да се обвинява един стил за упадъка на поколенията, а не самото възпитание вкъщи.

Факт е, че има и меко казано вулгарни текстове, но това са песни, които са наложени в нощните клубове.

И няма защо да се сърдите, че децата ви ги слушат, след като сте пуснали дъщерите си по минижупчета в хитовите дискотеки и сте оставили синовете си да пият повече от вас. Вероятно невръстното ви дете не изкарва парите за дискотеки само.

Моралът ви е, като надут балон с хелий. От начало се извисява, но постепенно спада.

„Проблемът на България не е в чалгата, а във вас интелектуалците, които се прОдадохте и я прЕдадохте! Не заради нас, певиците, а заради такива като вас хората напуснаха родината!“, заяви Емануела.

Съквартирантите й псевдоинтелектуалци замръзнаха задълго втрещени и в пълно мълчание, опитвайки се да асимилират режещите думи, които фолкаджийката безмилостно изстреля в лицата им.

„И не се чудете защо евакуиралите се в чужбина българи не Ви канят да им четете стихове, а викат такива като мен да им попеем и да ги позабавляваме“, добави певицата.

„Вие тук така и не се опитахте да ме опознаете като човек. Лепнахте ми етикета „чалга певица“ и ме сочите непрекъснато с пръст. Опитахте се да ме изкарате второ качество човек и ме отлъчихте от интелектуалната си надута групичка.

Хората не са етикети. Ценностите на един човек не са съизмерими само с това колко книги е прочел, а как се държи с останалите. А вие се държите надуто и надменно. Тогава как да ви отвърна?“

Замислете се над думите на една „проста“ певачка и преценете за себе си какво всъщност се случва около вас.

Със сигурност псевдоморалисти не са ни от полза.


No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар