Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2016 г.

Светльо Витков отпадна от изборите за президент

21 кандидат-президентски двойки ще участват във вота

Само няколко часа след като в ЦИК беше изтеглен жребият за номерата, под които кандидатите за президент и вицепрезидент ще фигурират в бюлетината за изборите стана ясно, че на две от двойките е отказана регистрация за участие във вота.

Кандидатите за президент и вицепрезидент Светослав Витков и Иван Велков няма да участват във вота. Причината е, че след проверката на подписката в ГРАО се оказало, че нямат необходимите коректни 2500 подписа, за да бъдат регистрирани. Витков и Велков трябваше да фигурират в бюлетината под №1 според изтегления в сряда сутринта жребий. 


Двамата са издигнати от инициативен комитет. Вокалистът на "Хиподил" Светослав Витков е основател на партия "Глас Народен" и е общински съветник от София. Иван Велков е от партия "Зелените" и също е член на столичния общински съвет. Участието на Велков в кандидат-президентската надпревара предизвика колизия сред ръководството на "Зелените" като част от тях не бяха съгласни.

Другата кандидат-президентска двойка, на която ЦИК отказа регистрация по същата причина е на бившия депутат от "Атака" Владимир Кузов и кандидатът му за вицепрезидент Борислав Ноев. Те трябваше да се явят на изборите за държавен глава под №9 в бюлетината.

Двете кандидат-президентски двойки не могат да направят корекции в подписките си, защото са подали документите си за регистрация в ЦИК малко преди да изтече крайният срок - в 17 часа във вторник. 


С отпадането им участниците в надпреварата за президент и вицепрезидент стават 21. Документи за участие във вота на 6 ноември подадоха общо 24 двойки, но една отпадна още при регистрирането на документите й в ЦИК.
Светльо Витков

Няма коментари:

Публикуване на коментар