Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2016 г.

Защо трябва да спрете да търсите сродната душа?

Когато се фокусираш в някаква имагинерна представа за идеалната връзка, пропускаш ценни моменти в живота си...
 
Защо се фокусираме в това да търсим сродната си душа? Този стереотип всъщност дълбоко пречи на това да изживеем любовта. А защо не и повече от една любов?!

Хората са устроени да живеят в двойка с партньор. Мисълта за вечна любов до края на живота само с една половинка, която смятаме за сродна душа пречи на смисъла на това да живееш щастливо.

Особено жените имат тази характерна черта да обрисуват приказка в съзнанието си и да се ръководят от нея. Но когато се фокусираш в някаква имагинерна представа за идеалната връзка с идеалния партньор, пропускаш ценни моменти в живота си заради съмнението, че все още не си открил сродната душа.

Кои са основните причини да спрете да търсите сродната си душа?

Нивата на страстта рязко спадат

В началото на връзката си с предполагаемата сродна душа сте на върха на щастието. Обзела ви е върховна страст. Погълнати сте един от друг. Във връзката ви гори същински огън.

Но този период е преходен и след като дойде постепенното истинско опознаване, тези страсти стихват. Често хората асоциират този момент с отлитането на любовта. Това не е задължително, разбира се, но е напълно възможно.

От друга гледна точка да намериш сродната си душа означава да откриеш себе си. Ето защо страстта може да стихне и лека-полека да се превърнете в двойка най-добри приятели.

Идеята за сродната душа наистина може да се разгледа и от тази гледна точка. Неслучайно хората казват, че противоположностите се привличат. Не е нужно да откриете себе си в лицето на друг, за да прекарате остатъка от живота си заедно с огледалното си аз. Би било наистина скучно.

Приказките не съществуват в живота

Да, хубаво е да живееш в приказка, но само докато си малко момиченце. След това е здравословно да започнеш да гледаш на живота и любовта по-реалистично. В противен случай рискуваш никога да не се задоволиш с онова, което си намерил.

Мисълта, че сродната душа те чака някъде там заслепява сетивата ти. Важно е да оценяваш онова, което имаш, а не да търсиш изкуствена представа, защото така много лесно може да подцениш партньора си.

Ами ако се окаже, че така си зарязал сродната си душа, само заради една представа?

Идеализирането разбива още повече сърцето

Колкото повече издигаш представата за партньора на пиедестал, толкова по-голям е рискът ти самият да паднеш отвисоко. Болезнено е, когато търсиш перфектност у някого, а не я намираш никъде.

Просто е – хората не сме перфектни, само представите са. Колкото по-скоро приемете този факт, толкова по-лесно ще ви е да си отворите очите за хубавите мигове, които пропускате в търсене и лутане.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар