Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2016 г.

Хайнц-Кристиан Щрахе: Ангела Меркел е най-опасната жена!

"Норберт Хофер ще е президент, който ще работи за всички австрийци"
 
Водачът на австрийска дясна партия нарече германския канцлер Ангела Меркел "най-опасната жена в Европа" заради първоначално либералната й мигрантска политика и предупреди, че ако напливът на хора не спре, може да се стигне до гражданска война.

Изявленията на председателя на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе рязко контрастират с по-умерените възгледи, изразявани от Норберт Хофер (на снимката) - кандидата на партията за президент.

Хофер се стреми преди президентските избори на 4 декември да спечели австрийците, които обикновено не гласуват за Австрийската партия на свободата.


Щрахе каза вчера, че Хофер ще е президент, който ще работи за всички австрийци. Имайки предвид обаче традиционните привърженици на Австрийската партия на свободата, той заяви, че ако не бъде спрян неконтролираният приток на имигранти, чужди на австрийската култура и възползващи се от системата за социално подпомагане, "не е невъзможно да се стигне до гражданска война в краткосрочен план".

Президентските избори в Австрия ще бъдат повторени, след като през май Хофер изгуби със съвсем малко на балотажа от лявоцентриста Александер ван дер Белен, а Върховният съд прие възраженията на неговата партия, че е имало нередности, които са се отразили на резултата. Първоначално повторните избори бяха насрочени за този месец, но бяха отложени, след като стана ясно, че някои от пликовете за гласуване по пощата не се залепват добре.

На най-новите предизборни плакати на Хофер пише "И Бог да ми е на помощ" и това послание бе разкритикувано както от християнските църкви, така и от представители на ислямското вероизповедание, които казват, че е неуместно замесването на Бог в предизборна кампания.


Няма коментари:

Публикуване на коментар