Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2016 г.

В Литва предложиха да бъде връчена Нобелова награда за мир на Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин днес навършва 64 години
 
В Литва предложиха да бъде връчена Нобелова награда за мир на руския президент Владимир Путин за огромният му принос в запазването на стабилността на планетата, за ясната му позиция в укрепването на международната дипломация, съобщава изданието BALTNEWS.lt, цитирано от агенция "Новинарски фронт".
 

Писмо с такова предложение и формулировка подготвиха литовски интелектуалци, които възнамеряват да го изпратят в норвежкия Нобелов комитет в Стортинг.
 

По думите на един от инициаторите на идеята, президентът на Руската Федерация напълно заслужава да стане нобелов лауреат, най-малкото за усилията му в укрепването на сътрудничеството между народите и за последователното му отстояване на идеята за многополярен свят.
 

Тези възгледи на руския лидер срещат подкрепата на милиони хора по целия свят, което се видя и от резултатите на проведената среща на върха G20.
 

А готовността на част от европейските лидери да се откажат от удължаването на финансовите и икономически санкции срещу Русия, също свидетелстват за признаването на международния авторитет на руският държавен глава.
 

Що се касае за личните симпатии, многочислените акции в подкрепа на руския президент в Германия, Великобритания, Франция, България и други страни, еднозначно потвърждават: здравомислещите европейци са на страната на Русия, подкрепят водената от нея политика и руският президент.

Руският президент Владимир Путин днес навършва 64 години

По този повод депутатите от Държавната дума решиха да му изпратят кошница с 450 рози. Предложението за този подарък е на Валентина Терешкова (първата жена летяла в космоса) от партията "Единна Русия".

"Днес е рожденият ден на президента ни Владимир Владимирович Путин. Нека го поздравим от името на депутатите от Държавната дума и му пожелаем успехи", каза Терешкова в началото на пленарното заседание. Залата отвърна с продължителни ръкопляскания, посочва агенцията.

Розите ще са 450, защото толкова е броят на депутатите в Държавната дума. Възражения срещу предложението на Терешкова не е имало.

Президентът на Русия ще отбележи рождения си ден с приятели и роднини, съобщи в четвъртък прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости".

"Президентът ще празнува рождения си ден. Сутринта няма планирани публични мероприятия, свързани с личния му празник. Със сигурност ще има обаждания от чужбина", каза Песков и добави, че получавайки поздравления по телефона от държавните ръководители, Путин ще трябва да обсъди с тях и горещите световни теми. 


"Винаги така правят, никога не се ограничават само с празника", каза той.

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар