Зима

Зима
Пролет

17 октомври 2016 г.

Чак сега ли се сетихте, че има проблем с Изборния кодекс?

Какво гласувахте преди няколко месеца, когато приемахте именно тези правила?
 
ГЕРБ ще направи днес своето предложение за отпадане на тавана от 35 секции в чужбина, които бяха записани в Изборния кодекс, за да може то да бъде обсъдено на заседание на правната комисия във вторник.

Това съобщи по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. И Реформаторите също загатнаха ще внесат промени в изборното законодателство.

Прекрасно, но защо чак сега се сетихте, че трябва промяна в Изборния кодекс?

Какво гласувахте преди няколко месеца, когато приемахте именно тези правила? Какво ви пречеше тогава да предложите това и съответно да го приемете? Това са простички въпроси, които няма как да не зададем. Но едва ли ще получим смислен отговор на тях.

Утре депутатите все пак решиха да се съберат на извънредно заседание, за да си оправят бакиите, които сами забъркаха преди няколко месеца.

Само няколко седмици преди изборите лъснаха и проблемите в Изборния кодекс.

Проблемът обаче  не е само в малкото секции в чужбина. Прословутото квадратче "Не подкрепям никого", се оказа всъщност "Подкрепям всички". Хайде, сега и това да поправим. Така е, в България всичко, особено в политиката, се прави на парче, бързо, както се казва - урголишката. Идеята е просто да се отчете дейност, а пък какво ще се получи като краен резултат няма значение.

Хубаво, че милите депутати все пак се прежалиха и решиха да прекратят извънредната си едномесечна отпуска, за да си оправят собствените бакии. Явно положението е наистина критично, защото почти никога не се е случвало народните ни представители сами да си прекратят почивчицата.

Затова, г-да депутати, помислете добре утре, че вдругиден да не се окаже, че има и друг проблем за разрешаване, защото тогава ще е наистина късно. 


Не, че сега не е. 
 
 Антоан Николов, Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар