Зима

Зима
Пролет

17 октомври 2016 г.

ПФ ще оттегли подкрепата си за правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция

"Безконтролното гласуване в Турция на български избори, е намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност."
 
"Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция."

Това заяви кандидатът за президент на НФСБ, АТАКА и ВМРО Красимир Каракачанов по Канал 3.
 

"Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните - членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това", бе позицията на Каракачанов. 

Той за пореден път поясни, че безконтролното гласуване в Турция на български избори, е намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност.
 

От думите на участващия в предаването зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов стана ясно, че от ГЕРБ не желаели да стават жертва на Реформаторския блок, които поискали да има лимит на секциите, и по тази причина ще внесат промени в Изборния кодекс да отпаднат ограниченията на секциите за гласуване в чужбина.
 

Красимир Каракачанов припомни, че Меркел не е разрешила в Германия да се създават безразборно секции за гласуване.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар