Зима

Зима
Пролет

13 октомври 2016 г.

Сбъркани мечти

Не е лошо да имаш скъпи дрехи, лошо е ти да си евтина. Лошо е това да е единствената ти и основна цел...
 
Един брадат човек го е казал още на времето „Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита“. 

Не се е променило много. Само дето няма турско робство, а Philipp Plein. Нямам нищо против човека, даже му се възхищавам, че създава нови ценности. И Слави Трифонов даже го харесва.

Не пиша това осъдително към никого. Просто ми се иска да обърна внимание  на един определен кръг жени, които хем са стойностни човешки същества, далеч от определението за кифла, хем са принудени да се адаптират в един свят на кифли. Ама гледат да го направят някак си елегантно. Внимават да не се подхлъзнат, осъзнавайки, че затъпяването е в пъти по- лесно от това да се съхранят .

Хем са бунтарки, хем робуват на факта, че днешното общество е създадено от стереотипи, които са супер фалшиви. Нещо като репликите на известни марки. Не е лошо да имаш скъпи дрехи, лошо е ти да си евтина. Лошо е това да е единствената ти и основна цел.

Именно там е разликата между кифлата и тази, която се опитва да оцелее в кифленския свят. И едните, и другите искат да имат, но на едните това им е житейският таван, а другите просто приемат, че имат нещо качествено и не го превръщат в повод за ежедневно изтъкване.

Кухите лейки са си кухи и естествено ще кажат, че някой им завижда за стандарта. Толкова е банално, че чак ми се иска да гледам тъп филм, за да се разведря.

Забележете, даже не поставям въпроса, кой как се сдобива с ценните дрехи.

Спомням си едно момиче от Университета. Нормално момиче, от нормално семейство, ама гледала и тя, че топ мацките се обличат скъпо. Загнездило се и в нейната глава, че това е максимумът, към който трябва да се стреми и нататък, меко казано бях смутена от последвалото. Не си мислете, че ще ви разкажа, как е започнала да ходи по дискотеките в Студентски град с надеждата, да намери чичак с кинти. По- лошо е.

Решила да замине на бригада, което по принцип звучи съвсем адекватно за един млад човек. Отишла там и започнала работа на две места. По думите на нейна приятелка, тя буквално се хранела само със сандвичи по два пъти на ден, за да спести повече пари. Никой не знаел за какво ги пести, но изглеждало наистина смислено, след като виждали как се тормози и колко е амбицирана към своята цел. Приключило времето на бригадата и ... кулминацията!

Прибрала се и качила във фейсбук цял албум със снимки на познайте какво?!

ТОРБИИИИИ! Много торби, много дрехи, много лукс.

Как само им е разказала играта на всички...

Тази, която е работила с нея, попитала, като някаква тъпанарка, затова ли се е мъчила така, а тя отговорила, че просто и БИЛО МЕЧТА.

Мечта, бе хора!

Аз ли съм луда или просто нещата са объркани генерално?! Та ето тя е била от свестните с етикети, ама пък коза по душа. В същото това време, моя позната има богат любовник, който и подарява по една колекция на сезон, но тя не е щастлива, понеже той все няма достатъчно време за нея. И въпросната си поства само сърцераздирателни статуси, понеже Долче и Габана няма как да са съпричастни с нейната самота. И ТЯ ГО ОСЪЗНАВА!

И аз обичам хубави парцали, ама някак си усещам че в живота има и по- смислени неща. Кой ще разбере, че съм със старата ми тениска, ако я нося със самочувствието на нова?! И в същото време, кой ще си помисли, че съм наистина щастлива, ако си публикувам марковите дънки с текст „ Благодаря“?!

Класата не отива на всяка жена. И не е лошо да се опитваш да я достигнеш.

Лошо е да мислиш, че това става само с етикети.

Когато държиш на себе си, това си личи отдалеч, независимо с какви кецове вървиш...


 
Алекс Йорданова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар