Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2016 г.

„CineLibri“ се завръща под тепетата с премиерни заглавия и златни класики

Единственият в света кино-литературен фестивал „CineLibri“ ще зарадва за втора поредна година киноманите и почитателите на литературата в града под тепетата с премиерни заглавия и златни класици.
 
Осемте изключителни екранизации ще могат да се видят от 6 до 13 октомври в „Lucky – Дом на киното“.
 

Пловдивчани първи ще видят една от най-амбициозните кинопродукции на 2016 г. – „Геният“ на Майкъл Грандейдж с адаптация по блестящата биографична творба на А. Скот Бърг. Книгата е посветена на Максуел Пъркинс – гения, създал писатели като Хемингуей и Скот Фицджералд. В образа на Пъркинс се превъплъщава Колин Фърт, на когото партнират  ослепителната Никол Кидман и Джъд Лоу в ролята на на ексцентричния писател Томас Улф, съобщава "Труд".
 

Почитателите на вечните филмови класики ще видят екранизацията на бестселъра на Харпър Ли „Да убиеш присмехулник“, „Като гореща вода за  шоколад“ на Лаура Ескивел, противоречивия филм на режисьора Жан-Жак Ано „Любовникът“ по романа на Маргьорит Дюрас и „За мишките и хората“ по едноименната класическа творба на Джон Стайнбек. „CineLibri 2016“ в Пловдив ще завърши с филма „Обслужвал съм английския крал“ по романа на Бохумил Храбал и режисурата на легендата на чешкото кино Иржи Менцел и с Иван Бърнев в главната роля. 

„CineLibri“ се провежда през тази година в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен с общо над 100 прожекции на 19 филма и с 10 национални премиери.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар