Зима

Зима
Пролет

5 ноември 2016 г.

ЦИК отрови кучетата

Махна камерите, махна печатите, стана като Райхстага преди пожара
 
Знаете вица за тоя идиот, който всяка вечер се моли богу горещо да му даде поне веднъж джакпота от тотото. И настъпва моментът, в който чува гръмовен глас от небесата: - Пусни си фиша бе, идиот! 

Та сега и нашият скромен, но копнеещ за джакпота народ, е изпаднал в същата ситуация. 27 години мрънкане, че демокрацията ни е кофти, че мафията си имала държава... и ето, че най-сетне прозвуча гласът божи: 

- Пусни си бюлетината бе, мрънкало! Гласувай на референдума за мажоритарен вот! 

Трябва само да се протегнем, за да спрем да сме роби и да станем господари на съдбата си. Можем да имаме истински избори, а не тези нагласени шменти-капели. Какво повече? Ако и сега изтървем този уникален, исторически шанс, значи заслужаваме да сме роби. 

Моментът е съдбовен за нацията. Сега се решава дали да литнем, или да се валяме в калта. И много ясно, че когато Бог дава, дяволът винаги отнема.

Миналия петък ЦИК, която се назначава от партийните елити, за да обърква вотовете, де факто даде изрични указания референдумът да се фалшифицира. 

Де юре друго каза, но така излиза: фалшифицирайте на воля, никой не гледа! ЦИК реши,че бюлетините за референдума няма да се подпечатват при гласуването. За изборите има печати, но за референдума – не. При това от секциите се махат камерите, та да няма следа. Махат се камерите, отменят се печатите – това на какво ви мирише? Остава само мрежата застъпници и наблюдатели, които са платени представители на партиите. Но пък партиите до една са против мажоритарния вот, разваля им кефа. Значи, вместо да дебнат съвестно, по-вероятно е и те да се включат в играта. 

Тези странни решения на ЦИК може да означават само едно – подготвя се най-грандиозната фалшификация на прехода! Нещо повече, този петък административният съд отхвърли жалбата и доказа, че и Темида е в заверата. 

Точно същото е станало преди подпалването на Райхстага през 1933 г. – цялата охрана е била изтеглена. Никакви пазачи, идвайте да палите. Твърди се, че същото е било и преди подпалването на Партийния дом през 1990 г.. И при преврата в Чили през 1973 г. охраната на президентския дворец е изтеглена. И изобщо, когато се готви някакъв голям зулум, първо се чупят крушките, махат се камерите и всякакъв контрол се оттегля. Ако има кучета, хвърля им се отрова, да млъкнат. Така се правят тези неща. 

Но най-странното е, че не виждам никакви демократични протести. Никой не е излязъл на площада да свири на бяло пиано и да показва цицата на свободата, нито пък да седи гологъз върху тоалетна чиния. Червените протестъри също никъде ги няма. Къде е абонираният площадник Гелеменов, къде е оня ексхибиционист, който си дупчеше зърната с безопасни игли? Няма ги и тримата тенори, няма ги червените бабички и техните млади ухажори. Даже Мишо Шамара го няма. 

В университета също няма стачка. Къде е будната младеж, нашата съвест и бъдеще? Трън си вадят. А точно сега е моментът да се стачкува, защото се готви най-безпардонно посегателство над демокрацията за тези безпардонни 27 г. 

Къде са грантоедите, които вземат пари от “Америка за България”? Ето, веднъж има възможност да въведем система, подобна на американската. Струва ми се логично, че ако искаме да сме като тях, трябва да правим като тях. Обаче грантоедите ни нахъсват да правим точно обратното, да бойкотираме референдума! 

В такъв момент ясно виждаме кой е демократ и кой е с робска душица. В най-решителните моменти за народа, такъв може само да съска изпод камъните кога срещу заплащане, кога безплатно, просто заради повика на природата. 

Както се и очакваше, по телевизиите започна вакханалията на лъжите за мажоритарния вот, от глупави по-глупави. Най-много ме впечатли една карта на България, разделена на 240 парчета. Ужас? Това ли искате, да се разпаднем на 240? 

Я елате на себе си, точно тази карта трябва да ни хареса! Това означава, че всеки район ще си има свой, уникален и отговорен пред района депутат. С това ли ви плашат? По-добре да плашат кучето с наденицата. 

Ама на тази карта най-много райони били за ГЕРБ и за ДПС. Два пъти ужас! Ако беше така, защо нито ГЕРБ, нито ДПС искат мажоритарен вот? Истината е тъкмо обратната – при мажоритарния вот всеки от тези 240 района гласува сам за себе си, без да гледа кой е тарторът в национален мащаб. И точно при пропорционалния вот всички райони се помитат от един харизматик в София, който даже не си прави труда да се кандидатира за депутат. Така става със Сакскобургготски през 2001 г., така стана и с Бойко Борисов през 2009 г. и по-нататък. Колко депутати щеше да има НДСВ, ако го нямаше царят? То се видя колко - нула. 

Но, уви, няма начин простата човешка логика да си пробие път до сутрешните блокове. И да успее, ще я прекъснат на третата дума. Пробиват само избрани люде, които отказват да схванат, че 2+2 = 4. Както пише американският писател Ъптън Синклеър, трудно е да накарам някой да разбере нещо, ако поминикът му зависи от това да не го разбира. 

Откъде идва поминъкът на медийните политолози? От партиите. Платени люде имат и фондациите, а те също са против българинът да има своя воля, да стане субект на съдбата си. Как иначе ще ни принудят да приемем СЕТА и преселниците от Пакистан и Афганистан, които кой знае защо наричаме сирийски бежанци? 

Но да не бъде едностранчив, не мога да не добавя, че и патриотите русофили също са категорично против мажоритарния вот – това важи и за “Атака”, и за НДСВ, и за Велизар Енчев, и за повечето нови леви. Целият народ е “за”, но целият партийно-словесен елит, с много малки изключения, е “против”. 

Цялата върхушка е против, а ЦИК дори е създал идеални условия за подмяна на вота. Какво ви говори това? Само едно – отидете и яростно гласувайте “за”!


Валери Найденов, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар