Зима

Зима
Пролет

10 ноември 2016 г.

Задържаха украински диверсанти в Севастопол

Диверсионно-терористична група планирала извършване на диверсии в обекти от военната инфраструктура и животоподдържащите системи в Крим
 
Украински диверсанти, които са подготвяли нападения над военни обекти в Крим, са задържани в Севастопол. 

За операцията съобщават от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

„От Федералната служба за безопасност на 9 ноември в град Севастопол са задържани членове на диверсионно-терористична група на главното разузнавателно управление в Министерство на отбраната на Украйна, планирали извършване на диверсии в обекти от военната инфраструктура и животоподдържащите системи в Крим", се казва в прессъобщение.

При обиски са иззети мощни взривни устройства, оръжия и боеприпаси, средства за свръзка, както и карти на предполагаемите цели.

Разузнавателното управление на украинското министерство на отбраната отрече негови сътрудници да са били задържани в Крим.

Подобен случай имаше в Крим през август, припомня РИА Новости. Тогава руските спецслужби задържаха диверсанти, подготвени в Украйна.

Първата група беше открита в нощта на 7 август в района на селището Армянск. При задържането й загина служител на ФСБ. На мястото на сблъсъка руските командоси намериха 20 самоделни взривни устройства, боеприпаси и оръжие, с каквото са снабдени украинските спецчасти.

През нощта на 8 август руските служби предотвратиха още два опита в Крим да проникнат диверсанти. Тези опити бяха поддържани от бронирани машина на украинската армия. В операцията против тях загина още един руски военнослужещ.

Тогава украинските власти също отричаха, че Киев има отношение към пресечените терористични актове в Крим, пише РИА Новости. Обаче един от задържаните призна, че за нападение са били набелязани по-специално летището и автогарата в Симферопол.

Руската агенция припомня и изявлението на президента Владимир Путин, че политиката на диверсии е "глупава и престъпна".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар