Зима

Зима
Пролет

22 ноември 2016 г.

Доналд Тръмп се надява да управлява САЩ два мандата

Повечето американци смятат, че Тръмп ще се справи добре със задълженията си на президент
 
Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп съставя бъдещото си правителство с идеята да управлява два мандата, предаде ТАСС, като се позова на негово изявление в Туитър.

"Днес в "Тръмп тауър" се провеждат важни срещи, свързани със събирането на (екип) от хора, които да управляват правителството през следващите 8 години", заяви той.

Повечето американци смятат, че Тръмп ще се справи добре със задълженията си на президент, показва анкета на телевизия Си Ен Ен и изследователския институт Оу Ар Си.

Според 53% от участниците в допитването Тръмп ще се справи доста добре или задоволително като президент, а 40 процента са уверени, че той може успешно да реши икономическите проблеми на САЩ.

Обезпечаването на сигурността на Тръмп в родния му град Ню Йорк струва на местните власти около 1 милион долара на ден.

Разходите за тази цел ще останат на близко до това ниво, след като новият президент се установи във Вашингтон, тъй като властите ще трябва да гарантират безопасността на оставащите в Ню Йорк членове на неговото семейство, както и на самия него при посещенията му в града, които се очаква да са чести. Това заявиха за Си Ен Ен източници от градската управа на Ню Йорк.



Няма коментари:

Публикуване на коментар