Зима

Зима
Пролет

29 ноември 2016 г.

Ако употребявате тези фрази, вероятно връзката ви е към края си

Силата на думите не трябва да бъде подценявана. Те могат да изкажат любов, но могат да подсказват и за изчерпване на отношенията в една връзка.
 
Има значение какви фрази употребявате, когато говорите с партньора си. Някои изречения са особено показателни за това дали с връзката ви е свършено и дали скоро се задава краят.

„Извинявай, но...“

Когато изказваш извинение не трябва да има „но“. Ако то се появи под каквато и да е форма, означава, че съжалението или извинението не е искрено. Дори да е искрено, „но“-то предполага изказване и доказване на собствената позиция, което отново води до задънена улица в отношенията.

„Така ли? Ами ти...“


Този тип нападение подсказва за пасивна агресивност, която в даден момент е отприщила ответна реакция. Много партньори, които натрупват негативна енергия към половинките си, реагират по подобен начин. Когато човекът до вас започне да ви напада или да ви обяснява причините за недоволството си към вас вие реагирате с ответен удар. Това подсказва за известен разпад в отношенията.

„Ти винаги...“

Ако започвате изречението си с тази фраза, значи наистина съдът скоро ще прелее. Имали сте достатъчно време да наблюдавате, размишлявате и критикувате в съзнанието си действията на партньора. Стига се дотам, че изведнъж вадите тежката артилерия и изреждате цял списък с нещата, които той или тя винаги прави. Помислете колко градивно е това.

„Добре съм. Нищо ми няма.“


Тази характерна фраза е присъща най-вече за жените, въпреки че и мъжете я използват. Ако често започвате изречението си по този начин, това подсказва за крайно нежелание за разговор, за промяна, за комуникация. Когато лъжете партньора си по този начин, че нищо ви няма означава, че вече дори нямате сили да опитвате да поправяте счупеното.

„Ти си точно като...“

Сравненията са пагубни. Никой човек, колкото и да осъзнава грешките си и да иска да се промени, не обича да бъде сравняван с друг, още повече с някой бивш партньор. Сравненията с родителите пък са едно от най-пагубните неща за връзката. Стигне ли се дотам, трудно се забравят изречените нападки.

„Казах ти, но ти...“


Натякване на собственото мнение – това е нещото, което може да сложи моментален край на една връзка. Ако започвате изреченията си често с тази фраза означава, че не само вие не зачитате мнението на партньора си и избора му на действия, но и потъпквате самоувереността и самочувствието му като постоянно подчертавате как винаги имате право, а той или тя не.

„Преувеличаваш, както винаги.“

За един чувствителен човек тези думи са като ножове в сърцето. Те крият толкова неразбиране, неглижиране на проблемите и емоциите, и толкова пренебрежение, че са способни да го тласнат към депресия.

Ако се отнасяте така към партньора си, рискувате да го/я накарате да се почувства онеправдан, неразбран и отблъснат.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар