Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2016 г.

Борисов също да внимава "чия жена си пожелава"

Отстраняването на областните управители на ГЕРБ ще разтресе партията
 
"БСП има огромна банка кадри – това го чухме. Да си дадат премиера, да си дадат вицепремиерите, да си дадат министрите, зам.-министрите", поиска премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Има една поговорка: "Не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя". Румен Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде.", заяви Борисов след консултациите с президента.

Бойко Борисов също трябва да внимава какво си пожелава. "Червено" служебно правителство, което да управлява до предсрочните парламентарни избори, може да нанесе кадрови щети на ГЕРБ.

Консултирано и договорено служебно правителство между отиващия си и новоизбрания президент ще управлява поне шест месеци. Неизбежни са кадровите промени на равнището на областните управи.

Служебното правителство ще подготвя изборите и ще иска да работи с областни управители, в които има доверие, че са "надпартийни". Партийните назначения на ГЕРБ са очевидна пречка в този процес.

Отстраняването на областните управители на ГЕРБ ще разтресе партията. Паричните потоци от държавата към общините, в които управляват кметове на ГЕРБ, минават и през областните структури.

Прекъсване на тази Верига ще нанесе щети върху инфраструктурата на ГЕРБ по места. Борисов трябва да внимава "чия жена си пожелава".



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар